Αρχική Eπικαιρότητα Ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι σε πλοία, αεροδρόμια και μέσα σταθερής τροχιάς

Ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι σε πλοία, αεροδρόμια και μέσα σταθερής τροχιάς

Σε κατάσταση κόκκινου «συναγερμού» έχει τεθεί η κυβέρνηση μετά την σιδηροδρομική τραγωδία που σημειώθηκε στα Τέμπη καθώς τίθενται επί τάπητος τα θέματα που αφορούν την ασφάλεια σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Η έρευνα αφορά τόσο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μέσα στην πόλη όσο και σε αεροδρόμια και λιμάνια. Μάλιστα κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το μεσημέρι της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου με την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και υπηρεσιακών παραγόντων, η εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Γιάννη Πλακιωτάκη ήταν να ενταθούν οι έλεγχοι ασφαλείας και οι επιθεωρήσεις σε πλοία και λιμάνια. Στην σύσκεψη βρέθηκε και  αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Γιώργος Αλεξανδράκης.

Είναι ενδεικτικό ότι εν όψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου η ανάγκη αυτή γίνεται ακόμη πιο επιτακτική. Ταυτόχρονα, ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Μιχάλης Παπαδόπουλος, υπό τις κατευθύνσεις του νέου υπουργού Γιώργου Γεραπετρίτη, ξεκινά μπαράζ επαφών με εκπροσώπους αεροδρομίων και μέσων σταθερής τροχιάς, ώστε να υπάρξουν και εκεί έκτακτες επιθεωρήσεις για την ασφάλεια στις συγκοινωνίες.