Αρχική Ν. Αργολίδος Ομάδα Γυναικών Ναυπλίου: Να γίνει η οργή μας πράξη. Όχι με λόγια,...

Ομάδα Γυναικών Ναυπλίου: Να γίνει η οργή μας πράξη. Όχι με λόγια, με έργα το άδικο πολέμα!

Η Ομάδα Γυναικών Ναυπλίου (μέλος της ΟΓΕ) τιμώντας την 8η Μάρτη, απευθύνεται σε σένα γυναίκα που:

Ως εργαζόμενη ή άνεργη βιώνεις μια εργασιακή ζωή λάστιχο, που αγωνίζεσαι να επιβιώσεις μέσα στο τσουνάμι της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας.

Ως αγρότισσα είσαι αντιμέτωπη με το τσακισμένο σου εισόδημα.

Ως αυτοαπασχολούμενη αντιμετωπίζεις τον εφιάλτη των εξόδων στο ρεύμα, στην εφορία, στον ΟΑΕΕ και στερείσαι  στοιχειώδη μέτρα προστασίας στη μητρότητα.

Ως φοιτήτρια παλεύεις να μορφωθείς και ανησυχείς για το μέλλον σου, αν και πότε θα βρεις δουλειά στο αντικείμενο των σπουδών σου.

Ως συνταξιούχος παλεύεις να τα βγάλεις πέρα με την πετσοκομμένη σύνταξή σου.

Ως νέα μητέρα που αγωνιάς για τις ανάγκες των παιδιών σου όταν το κράτος και οι κυβερνήσεις σε αφήνουν αβοήθητη και αναγκάζεσαι να χρυσοπληρώνεις για να μη στερήσεις στα παιδιά σου ότι χρειάζονται.

Ως νέα επιστήμονα που συχνά αναγκάζεσαι να δουλεύεις σε αντικείμενα άσχετα με αυτό που έχεις σπουδάσει.

Ως πρόσφυγα και μετανάστρια που βρέθηκες από τη δίνη του πολέμου, στη βιαιότητα της άγριας εκμετάλλευσης χωρίς στοιχειώδη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Σε καλούμε να βρεθούμε  μαζί στο δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης για τη ζωή και το μέλλον που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας.

Σήμερα ενώ η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορεί να εξασφαλίσει δημόσιες υποδομές και συγκοινωνίες ασφαλείς και σύγχρονες, με μόνιμο και επαρκές προσωπικό,  θρηνούμε τους νεκρούς από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη που έχει αυτουργούς τη σημερινή και όλες τις προηγούμενες  κυβερνήσεις.

Σήμερα  ενώ υπάρχουν οι δυνατότητες για να εξασφαλιστεί η σταθερή εργασία με σταθερό ωράριο, με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα, κατοχυρωμένα με συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με προστασία του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας με μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, με ελεύθερο χρόνο για όλες τις εργαζόμενες, σκοντάφτουν στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και της πολιτικής αυτών που τους υπηρετούν.

Σήμερα ενώ μπορεί να εξασφαλιστούν δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας, μας αναγκάζουν να χρυσοπληρώνουμε προκειμένου να κερδίσουν οι επιχειρηματικοί κολοσσοί σε υγεία και φάρμακο.

Δεν μπορούμε να ανεχτούμε να χάνουμε τα σπίτια μας με τους “πλειστηριασμούς» για να ικανοποιηθούν οι τραπεζικοί όμιλοι. Να μένουν τα σχολεία και οι γειτονιές μας απροστάτευτα σε σεισμούς, πυρκαγιές, πλημμύρες.

Δεν μπορούμε να συμφιλιωθούμε με την πολιτική ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων που αναθέτει την προστασία των κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών σε ιδιώτες και ΜΚΟ, υποκαθιστώντας την κρατική ευθύνη.

Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με  τα πολεμικά σφαγεία και τον πυρηνικό όλεθρο που απειλούν τα παιδιά και τις οικογένειές μας, ενώ χρυσοπληρώνουμε τους υπέρογκους στρατιωτικούς εξοπλισμούς για τις ΝΑΤΟϊκέςανάγκες, όχι όμως για την άμυνα της χώρας μας.

Οι αγώνες των εργατριών των δύο περασμένων αιώνων, που σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της, φωτίζουν και σήμερα τη μόνη ρεαλιστική διέξοδο για τις γυναίκες του μόχθου.

Τιμάμε την Ημέρα της Γυναίκας   συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο με τα εργατικά σωματεία την Τετάρτη 8 Μάρτη στις 6:30 μμ στην Εντεκάτη στο Ναύπλιο.