Αρχική Eπικαιρότητα Νεκρό βρέφος 47 ημερών – Έπεσε από τα χέρια του πατέρα...

Νεκρό βρέφος 47 ημερών – Έπεσε από τα χέρια του πατέρα του

Τραγωδία σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη με βρέφος 47 ημερών, το οποίο μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης και παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε.

Οπως προέκυψε από την προανάκριση που διενήργησε η ασφάλεια Θεσσσαλονίκης, το βρέφος διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στις 1:20 το μεσημέρι του Σαββάτου από τους Αμπελόκηπους στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» έπειτα από τηλεφώνημα του 24χρονου Βούλγαρου πατέρα του. Στη συνέχεια, ο 24χρονος εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς, ανέφερε ότι ήταν στο σπίτι του με την Ελληνίδα σύζυγό του και το βρέφος. Το αγοράκι άρχισε να νιώθει δυσφορία και παρουσιάσε δύσπνοια. Τότε, όπως ισχυρίστηκε, κάλεσε το ΕΚΑΒ και το βρέφος μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο.

Κατά την κλινική εξέταση του βρέφους εντοπίστηκε οίδημα με εκχύμωση στο αριστερό άνω βλέφαρο, εκχύμωση στο αριστερό ζυγωματικό και κρανιακή διόγκωση δεξιά-βρεγματοινιακά.

Από τη νεκροψία προέκυψε ότι φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Οι αστυνομικοί κάλεσαν για κατάθεση τον πατέρα, όπου στη συνέχεια «τα άλλαξε» και υποστήριξε ότι μέσα στο υπνοδωμάτιο και ενώ κρατούσε στην αγκαλιά του το 47 ημερών βρέφος, γλίστρησε από τα χέρια του και έπεσε στην άκρη του κρεβατιού, χτυπώντας αρχικά με το κεφάλι στο σιδερένιο κάγκελο του κρεβατιού και στη συνέχεια στο δάπεδο. Όπως είπε, αφού σήκωσε το βρέφος από το δάπεδο, διαπίστωσε ότι αυτό άρχισε να παρουσιάζει δύσπνοια. Αμέσως τηλεφώνησε στο ΕΚΑΒ και στη συνέχεια επιχείρησε ο ίδιος να του προσφέρει πρώτες βοήθειες αποκρύπτωντας τι ακριβώς έχει συμβεί στη σύζυγό του και στην αστυνομία.

Η ασφάλεια Θεσσαλονίκης διενεργεί προανάκριση για ανθρωποκτονία από αμέλεια, σχημάτισε δικογραφία και την παρέδωσε στον εισαγγελέα προκειμένου να ασκηθούν ποινικές διώξεις.