Αρχική Περ. Πελοποννήσου Αναστέλλεται η προγραμματισμένη για αύριο επίσκεψη του Θ. Σκυλακάκη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου,...

Αναστέλλεται η προγραμματισμένη για αύριο επίσκεψη του Θ. Σκυλακάκη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Τρίτη στην Τρίπολη η Αθ. Λινού

Αναστέλλεται και η προγραμματισμένη για αύριο Παρασκευή 3 Μαρτίου επίσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Η αναστολή της επίσκεψης γίνεται λόγω του τριήμερου εθνικού πένθους που κηρύχθηκε στη χώρα, από χθες Τετάρτη 1η Μαρτίου έως και αύριο Παρασκευή 3 του μήνα, για το τραγικό πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Εξ άλλου, όπως έκανε γνωστό ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, μετατέθηκε για την ερχόμενη Τρίτη 7 Μαρτίου η αρχικά προγραμματισμένη για την Δευτέρα 6 μήνα επίσκεψη στην Τρίπολη της προέδρου του Ινστιτούτου Prolepsis καθηγήτριας Επιδημιολογίας Αθηνάς Λινού.

Ο εν λόγω φορέας, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας υλοποιεί στις 5 Περιφερειακές Ενότητες το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – “Διατροφή”.

To πρόγραμμα “Διατροφή” αφορά στην σίτιση και προώθηση υγιεινής διατροφής, για το σχολικό έτος 2022 – 2023, σε μαθητές σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι οποίοι δεν περιλαμβάνονται στο κρατικό πρόγραμμα σίτισης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιανουάριο διατέθηκαν μέσω του εν λόγω προγράμματος 9.135 γεύματα σε 769 μαθητές 23 σχολείων (21 Νηπιαγωγεία και 2 ΕΕΕΕΚ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) στις Π.Ε. Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας. Ο αριθμός των μαθητών που θα ωφεληθούν από το πρόγραμμα “Διατροφή” αναμένεται να αυξηθεί κατά 59 μαθητές επιπλέον, καθώς θα προστεθεί  ένα ακόμα σχολείο.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητήσουν ο περιφερειάρχης Π. Νίκας και η πρόεδρος του Ινστιτούτου Α. Λινού είναι η προμήθεια από την Περιφέρεια περίπου 4 τόνων σταφίδας προκειμένου να διατεθεί στα σχολεία.