Αρχική Eπικαιρότητα Σύγκρουση τρένων: Ανασύρουν ανθρώπινα μέλη από τα συντρίμμια – Δείτε βίντεο

Σύγκρουση τρένων: Ανασύρουν ανθρώπινα μέλη από τα συντρίμμια – Δείτε βίντεο

Συγκλονιστικές στιγμές εκτυλίσσονται στο σημείο της σύγκρουσης των τρένων στη Λάρισα καθώς οι άνδρες της Πυροσβεστικής συνεχίζουν την επιχείρηση μέσα στα συντρίμμια και τις λαμαρίνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την απομάκρυνση των πρώτων τμημάτων των τρένων από τα γερανοφορα, οι πυροσβέστες εντόπισαν ανθρώπινα μέλη. Στη συνέχεια στήνοντας μια ανθρώπινη «αλυσίδα» τα μετέφεραν με μαύρες σακούλες στα ασθενοφόρα.

Συνεχίζεται η μεγάλη επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού ατόμων (4)

Μέχρι στιγμής έως και λίγο πριν τις 9 το πρωί είχαν μεταφερθεί σε ασθενοφόρα τέσσερις τέτοιες σακούλες με τα μακάβρια ευρήματα.

Οι πυροσβέστες εντόπισαν ανθρώπινα μέλη

Δείτε φωτογραφίες από την επιχείρηση της πυροσβεστικής

trena-prwi-15
trena-prwi-14

Τα ειδικά γερανοφόρα οχημάτα που επιχείρησαν στα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας, τα οποία έχουν ανατραπεί και στα οποία παρουσιάζεται η μεγαλύτερη δυσκολία απεγκλωβισμού έφτασαν λίγο πριν τις 7 το πρωί της Τετάρτης.

Λίγα λεπτά αργότερα ξεκίνησε με προσεκτικές κινήσεις ο γερανός να απομακρύνει τα πρώτα κομμάτια από την άμορφη μάζα που έχουν γίνει τα πρώτα δύο βαγόνια.

Βίντεο από την επιχείρηση

Σύγκρουση τρένων - Οι πρώτες πρωινές εικόνες
Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα - Οι πρώτες πρωινές εικόνες

Παράλληλα, drone ελέγχουν από αέρος για να εντοπίσουν κάποιον ζωντανό ή κάποια σορό

Δείτε φωτογραφίες από την επιχείρηση

trena-prwi-5
trena-prwi-4
trena-prwi-3
trena-prwi-2
trena-prwi-1

Βίντεο με την άφιξη των γερανοφόρων

Συνεχίζεται η μεγάλη επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού ατόμων (2)
Συνεχίζεται η μεγάλη επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού ατόμων

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής λίγο μετά τις 6 το πρωί της Τετάρτης ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 32.

sygkrousi-trenon03
sygkrousi-trenon02
sygkrousi-trenon01

Από τους 85 τραυματίες που είχαν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, παραμένουν για νοσηλεία οι 53, ενώ οι υπόλοιποι έχουν αποχωρήσει.

Η Ελληνική Αστυνομία με τον ιατροδικαστή, έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης στο Γενικό νοσοκομείο Λάρισας όπου μεταφέρονται οι σοροί. Στο νοσοκομείο, βρίσκονται αξιωματικοί της Αστυνομίας μαζί με ειδικούς ψυχολόγους, προκειμένου να συνδράμουν στη διαδικασία και να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο τους συγγενείς των θυμάτων.

Προηγούμενο άρθροΣύγκρουση τρένων – Μαρτυρία σοκ από επιβάτες: «Υπάρχει σύγχυση στις γραμμές… Μα πού είναι αυτός ο προϊστάμενος;»
Επόμενο άρθροΣύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Συντετριμμένος ο Πλεύρης – «Μακάρι οι περισσότεροι να βρουν τον άνθρωπό τους»