Αρχική Ν. Κορινθίας Xρ.Δήμας: Ο αδιαμφισβήτητα πρώτος βουλευτής του νομού και οι ενέργειές του για...

Xρ.Δήμας: Ο αδιαμφισβήτητα πρώτος βουλευτής του νομού και οι ενέργειές του για την Διώρυγα

Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 κατέληξε πρώτος στις ψήφους των Κορινθίων ψηφοφόρων και μάλιστα με διαφορά με τον δεύτερο Νίκο Ταγαρά. Οι προβλέψεις για τις εκλογές του 2023 είναι οι ίδιες για τον Χρίστο Δήμα, ίσως και καλύτερες. Οι Κορίνθιοι δείχνουν συνεχώς την προτίμηση στο πρόσωπό του και όχι άδικα αφού ο Υφυπουργός ‘Ερευνας και Τεχνολογίας βρίσκεται δίπλα τους αλλά ασχολείται και καθημερινά με τα έργα υποδομής και ανάπτυξης του νομού. ‘Ενα από αυτά είναι και η Διώρυγα της Κορίνθου που με τις συνεχείς πιέσεις που ασκεί για την ολοκλήρωση του έργου αλλά και για την ανάπτυξη της περιοχής. Μία από αυτές και η σημερινή του συνάντηση, για την οποία έγραψε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

Η διώρυγα της Κορίνθου είναι αναμφισβήτητα ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της χώρας. Όμως η σημαντική τουριστική κίνηση δεν αφήνει επιπλέον εισόδημα στη περιοχή της #Κορινθίας.
📍Σήμερα στο γραφείο μου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου Γρηγόρης Δημητριάδης, η Διευθύντρια Στρατηγικού Σχεδιασμού Μάχη Βάνη, η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Βιώσιμης Ανάπτυξη καθώς και ο Επικεφαλής στο Υπερταμείο για την ΑΕΔΙΚ Βασίλης Αλεβιζάκος μου παρουσίασαν το νέο αναπτυξιακό σχέδιο για την Διώρυγα της Κορίνθου το οποίο στοχεύει ξεκάθαρα να δίνει πολλά μεγαλύτερα οφέλη στην τοπική κοινωνία, ειδικότερα στο Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων και στο Δήμο Κορινθίων αξιοποιώντας την ακίνητη περιουσία που έχει η ΑΕΔΙΚ στην περιοχή, δημιουργώντας πολλές θέσεις εργασίας και αναδεικνύοντας την σημαντική πολιτιστική μας κληρονομιά.
✅ Υπενθυμίζεται πως οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει στη Διώρυγα, ειδικότερα για να αντιμετωπίσουμε την αποκατάσταση στα πρανή έχουν χρηματοδοτηθεί από το ΠΔΕ του Υπουργείου Αναπτυξης και Επενδύσεων και είναι υπό την επίβλεψη του Υπουργείου Υποδομών αλλά και από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων και το Υπουργείο Πολιτισμού όσον αφορά τον δίολκο.
Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, όρθια άτομα, άτομα που κάθονται και εσωτερικός χώρος