Αρχική Eπικαιρότητα Νέος σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία

Νέος σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία

Συνεχίζονται οι μετασεισμικές δονήσεις στην Τουρκία, με τους κατοίκους να ζουν στον απόλυτο τρόμο. Νέος σεισμός σημειώθηκε, ειδικότερα, στην κεντρική Τουρκία λίγο πριν τις 19.00 το απόγευμα, ώρα Ελλάδας.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χλμ.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 195 χλμ. ΝΝΔ της περιοχή Άδανα.

emsc_turkeyseismos

Ερντογάν: Ξεκινά η ανέγερση 309.000 κατοικιών

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε την Τρίτη τη δέσμευση της κυβέρνησης να χτίσει νέα σπίτια για τους σεισμόπληκτους εντός ενός έτους, λέγοντας ότι έχουν ήδη ξεκινήσει τις εργασίες για τις κατασκευές.

«Ξεκινήσαμε να εργαζόμαστε για την απαραίτητη κατασκευή των πόλεών μας. Σε λίγους μήνες θα ξεκινήσουμε την κατασκευή 309.000 κατοικιών. Σας ζητάμε να δώσετε ένα χρόνο γι΄ αυτό», είπε ο Ερντογάν μιλώντας από την επαρχία Καχραμανμαράς.

«Έχουμε την αποφασιστικότητα και τη δύναμη να αναπληρώσουμε όλη αυτή την καταστροφή», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Ως προς την παροχή οικονομικής βοήθειας ο Ερντογάν ανέφερε ότι «δίνουμε 100.000 λίρες στους συγγενείς των πολιτών μας που σκοτώθηκαν στον σεισμό για τις επείγουσες ανάγκες τους» καθώς και ότι «πληρώνουμε 10.000 λίρες στον καθένα από τους πολίτες μας που επλήγησαν από την καταστροφή».

Υπενθυμίζεται ότι σεισμός μεγέθους 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Τουρκία.

Η δόνηση έγινε αισθητή σε αρκετές περιοχές της χώρας, που πασχίζει ακόμα να επουλώσει τις πληγές της από τους φονικούς σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο νέος σεισμός σημειώθηκε στις 12.27 το μεσημέρι του Σαββάτου στα κεντρικά της χώρας και είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.

Στο μεταξύ, ξεπέρασαν τους 50.000 οι νεκροί των σεισμών της 6ης Φεβρουαρίου.

Οι τουρκικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τον νεότερο, επίσημο απολογισμό της καταστροφής που κάνει λόγο για περισσότερα από 44.000 θύματα.

Στη Συρία, οι νεκροί σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό είναι 5.914, κάτι που σημαίνει ότι και στις δύο χώρες μαζί τα θύματα ξεπερνούν τις 50.000.