Αρχική Ν. Αρκαδίας Κώστας Τζιούμης: «Το Τριπολιτσιώτικο Καρναβάλι επέστρεψε για να μείνει»!

Κώστας Τζιούμης: «Το Τριπολιτσιώτικο Καρναβάλι επέστρεψε για να μείνει»!

Ο Δήμαρχος κ. Κώστας Τζιούμης, επικοινώνησε live με δημότες, μέσω facebook, την Τρίτη (28/2/2023), απαντώντας σε ζητήματα τα οποία τέθηκαν και αφορούν τον Δήμο Τρίπολης.

ΑΠΟΚΡΙΕΣ – «Στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία και αυτό φαίνεται από τη συμμετοχή του κόσμου. Ήταν πραγματικά συγκινητική. Ο κόσμος της Τρίπολης ήθελε το Καρναβάλι. Πλέον, το Τριπολιτσιώτικο Καρναβάλι επέστρεψε για να μείνει. Κι εμείς εντοπίσαμε ατέλειες και λάθη, αλλά αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν και να γίνουν περισσότερες δράσεις. Η Τρίπολη ακούστηκε παντού. Δημιουργείται μια υποχρέωση στο Δήμο να το συνεχίσει, να το κάνει θεσμό και να είναι ένας λόγος που επισκέπτες θα έρχονται στην Τρίπολη».

ΠΑΣΧΑ – «Τις επόμενες ημέρες θα υπάρχουν ανακοινώσεις. Ο στόχος φέτος είναι να έχουμε ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία με επισκέπτες από όλη την χώρα».

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ – «Προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς και μέσα στο καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί. Με τα μάρμαρα που τοποθετούνται, φαίνεται πόσο εντυπωσιακή θα είναι η πλατεία. Με την ολοκλήρωση των έργων, η περιοχή θα αποκτήσει μία υπεραξία.»

ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΑΠΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΩΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΊΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ – «Θα γίνουν νέα πεζοδρόμια, θα τοποθετηθεί φωτισμός και θα φυτευθούν δένδρα. Λογικά, την επόμενη εβδομάδα, θα ξεκινήσει ο εργολάβος. Αυτό το έργο έρχεται και δένει με τα άλλα έργα στο κέντρο της πόλης».

ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΙΖΕΣ – «Έχει ολοκληρωθεί το έργο και θα μπουν τα φωτιστικά».

ΔΡΟΜΟΙ – «Επί πολλά χρόνια δεν είχαν γίνει ασφαλτοστρώσεις. Εμείς και τα τρία χρόνια, κάνουμε ασφαλτοστρώσεις.  Η κατάσταση των δρόμων έχει επιβαρυνθεί και από τα έργα του φυσικού αερίου. Το έργο του φυσικού αερίου το περιμέναμε χρόνια και είναι για καλό. Δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί άμεσα το έργο αυτό. Θα γίνονται τομές κι όταν ξεκινήσουν οι αιτήσεις για σύνδεση με το φυσικό αέριο. Εκεί, θα υπάρξει μια αναστάτωση, αλλά είναι μια υποδομή που πρέπει να γίνει. Ασφαλτοστρώσεις θα ξεκινήσουν πάλι τον Μάρτιο, τον Απρίλιο, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες».

ΑΔΕΣΠΟΤΑ – «Είμαστε από τους πρώτους δήμους που έχουμε φτιάξει Καταφύγιο που μένουν αδέσποτα ζώα για συγκεκριμένο διάστημα. Υπογράψαμε συμπληρωματική σύμβαση για να φτιαχτεί και το υπόλοιπο κομμάτι. Το τελευταίο μήνα, υπήρξε μια αύξηση των αδέσποτων. Υπήρξαν και επιθέσεις. Να ζητήσω συγνώμη από ανθρώπους που έχουν ταλαιπωρηθεί. Γίνεται μια εντατικοποίηση της περισυλλογής για να περιοριστεί το πρόβλημα. Σε σχέση με το παρελθόν, το πρόβλημα έχει περιοριστεί. Ο Δήμος προσπαθεί με προβλήματα να κάνει τη δουλειά, αλλά να εφαρμοστεί και ο νόμος για τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων.»

ΟΔΟΣ ΙΣΜΗΝΗΣ – «Η ΔΕΗ έκανε την παρέμβαση και θα συνεχιστεί το έργο που ζητούσαν εκατοντάδες γονείς και παιδιά που πηγαίνουν στο 2ο Γυμνάσιο.»

ΣΤΟΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ – «Βούλιαξε ένα κομμάτι, είμαστε στη φάση ανάθεσης της εργασίας. Τα έδαφος είναι σαθρό και το δάπεδο βουλιάζει κάθε λίγο και λιγάκι.»

ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ – «Έχει γίνει η διαδικασία της δημοπρασίας, υπήρξαν κάποιες ενστάσεις, έχουμε πάρει αποφάσεις και περιμένουμε την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.»

ΔΑΣΑΚΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ – «Είχε εγκαταλειφθεί πολλά χρόνια. Έχουμε κάνει παρεμβάσεις. Θα πρέπει όλοι μας να προστατεύουμε το δημόσιο χώρο.»

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ – «Το πρόβλημα είναι ότι μεταφέρθηκαν οι πληρωμές από το Leader στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Ένα χρόνο σταμάτησε το έργο διότι άλλαξε η διαδικασία πληρωμής. Υπογράψαμε συμπληρωτική σύμβαση για επιπλέον εργασίες. Για την πλατεία είμαστε στη φάση της ανάθεσης».

ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝΑ – «Ένα από τα όμορφα σημεία της πόλης μας που δεν είχε φωτισμό. Στην οδό Ντούμα μένουν δεκάδες οικογένειες που ως σήμερα δεν υπήρχε φωτισμός. Ήταν αίτημα των πολιτών. Αυτό το κάνουμε πράξη. Τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα ξεκινήσει ο εργολάβος.»

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ – «Έχουμε φτιάξει 15 παιδικές χαρές στην Τρίπολη και στα χωριά μας. Σήμερα, πέρασε ο διαγωνισμός για νέες παιδικές χαρές στην οδό Μαινάλου, στο Λεβίδι, στο Πέλαγος, στον Άγιο Κωνσταντίνο. Τον Ιούνιο θα γίνουν τα έργα.»

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΛΕΒΊΔΙ – «Είμαστε στη διαδικασία εκπόνησης της μελέτης».

ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ – «Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε επίσημες ανακοινώσεις ώστε να ξεκινήσουν πάλι οι αγώνες με μηχανές και αυτοκίνητα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης. Υπάρχει συνεννόηση για έξι αγώνες φέτος που θα φέρουν πολύ κόσμο στην πόλη.»

ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ – «Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες κατάθεσης των χρημάτων για τις απαλλοτριώσεις και θα προχωρήσουμε στη δημοπράτηση του έργου. Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο.»

ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ – «Φτάνουμε στην οριστική λύση να χρηματοδοτηθεί το έργο. Η μη λειτουργία του έχει στοιχίσει στην πόλη. Αλλά κανένας δεν μπορούσε να πάρει την ευθύνη να το λειτουργήσει, πριν λυθεί το πρόβλημα με τη στατικότητα.»