Αρχική Eπικαιρότητα Εύα Καϊλή: Την Τρίτη εκδικάζεται η έφεση για την αποφυλάκισή της

Εύα Καϊλή: Την Τρίτη εκδικάζεται η έφεση για την αποφυλάκισή της

Η Εισαγγελία των Βρυξελλών θα εξετάσει το αίτημα αποφυλάκισης της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με βραχιολάκι.

Ενώπιον των Βέλγων δικαστών θα βρεθεί για μία ακόμα φορά η Εύα Καϊλή την Τρίτη, καθώς αναμένεται να συζητηθεί το αίτημά της στο Εφετείο για την άρση της προσωρινή κράτησής της σχετικά με την υπόθεση του Qatargate.

Η σχετική απόφαση πρόκειται να ληφθεί σε ακρόαση που θα γίνει «κεκλεισμένων των θυρών» στο Εφετείο των Βρυξελλών, το πρωί της Τρίτης, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του Εφετείου μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Την ίδια στιγμή, το Εφετείο θα εξετάσει και το αντίστοιχο αίτημα του Βέλγου ευρωβουλευτή, Μαρκ Ταραμπέλα, ο οποίος κατηγορείται για την ίδια υπόθεση.

Θα ζητήσει να αφεθεί ελεύθερη με βραχιολάκι

Μετά την απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου για παράταση της προφυλάκισης της κυρίας Καϊλή, στις 16 Φεβρουαρίου, ο δικηγόρος της Σβεν Μαρί υπογράμμισε ότι θα ασκήσει έφεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνήγοροι της Εύας Καϊλή θα ζητήσουν την αποφυλάκισή της με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, κάτι που δέχθηκε η βελγική δικαιοσύνη και για τον Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Σε αντίθετη περίπτωση, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα παραμείνει προφυλακιστέα για δύο μήνες.

«Κρατείται με πολιτικά κριτήρια»

Σε ερώτηση εάν θα αποφυλακιστεί η Εύα Καϊλή, ο κ. Δημητρακόπουλος είχε τονίσει τις προηγούμενες ημέρες ότι «αυτό το ξέρουν μόνο οι δικαστές».

«Σας λέω όμως με σιγουριά ότι, η κ. Καϊλή δεν κρατείται μέσα με νομικά κριτήρια αλλά με πολιτικά» συμπλήρωσε ο συνήγορος της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο γνωστός ποινικολόγος άφησε αιχμές για τις δικαστικές Αρχές του Βελγίου, πως κάτι μπορεί να κρύβεται πίσω από τους διαλόγους της Εύας Καϊλή με την αδερφή της, λέγοντας πως ο γενικός εισαγγελέας δήλωσε «πιθανολογούμε».

«Η Δικαιοσύνη δεν πάει ποτέ με πιθανότητες, πάει με βεβαία, εδραία δικαστική πεποίθηση», συμπλήρωσε.

Μάλιστα, όπως είπε οι Αρχές του Βελγίου χρησιμοποιούν την επικοινωνία της Ελληνίδας ευρωβουλευτή με το παιδί της ως μία μορφή βασανιστηρίου και έκανε λόγο για συνθήκες κράτησης που παραπέμπουν στον Μεσαίωνα.

Αποφυλακίστηκε ο Τζόρτζι

Την πόρτα των φυλακών του Σαν Ζιλ πέρασε ο σύντροφος της Εύας Καϊλή Φραντσέσκο Τζόρτζι, καθώς βρέθηκε το ηλεκτρονικό βραχιολάκι που θα φέρει στο σώμα του και αποφυλακίστηκε.

Την είδηση επιβεβαίωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, η Εισαγγελία των Βρυξελλών, με τον κατηγορούμενο για την υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να βγαίνει από τη φυλακή μετά από 80 ημέρες.