Αρχική Eπικαιρότητα Καθαρά Δευτέρα: Πόσο θα πληρώσουμε τη λαγάνα φέτος

Καθαρά Δευτέρα: Πόσο θα πληρώσουμε τη λαγάνα φέτος

Αυξημένη κατά 10% μεσοσταθμικά σε σχέση με πέρσι αναμένεται φέτος η τιμή της παραδοσιακής λαγάνας, σύμφωνα με όσα επισημαίνει στο CNN Greece, o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, Μιχάλης Μούσιος.

«Η ανώτερη τιμή στην οποία θα φτάσει η παραδοσιακή λαγάνα είναι τα 3,5 ευρώ, στην πλειονότητα των αρτοποιείων της χώρας, όταν πέρσι η ”οροφή” ήταν στα 3,20 ευρώ» επισημαίνει ο κ. Μούσιος.

Η τιμή του παραδοσιακού εδέσματος της Καθαράς Δευτέρας βρίσκεται στο επίκεντρο τις τελευταίες ημέρες καθώς, με δεδομένη την άνοδο του ενεργειακού κόστους και των τιμών των πρώτων υλών, ορισμένοι αρτοποιοί, όπως o πρόεδρος της Συντεχνίας Aρτοποιών Aθηνών, έκαναν λόγο και για ακόμη υψηλότερες τιμές πώλησης, δηλαδή 4 – 4,5 ακόμη και 5 ευρώ.

Βεβαίως ο κάθε φούρνος διαμορφώνει την τιμή στην οποία θα πουλήσει, η οποία επίσης εξαρτάται από τις πρώτες ύλες που επιλέγει – για παράδειγμα αν πρόκειται για λαγάνα με αλεύρι ολικής άλεσης- καθώς και εάν περιέχει έξτρα υλικά όπως π.χ ελιές, ντομάτα κ.α.

«Το 85-90% των καταναλωτών προτιμά την παραδοσιακή απλή λαγάνα και ένα μικρό ποσοστό επιλέγει εκείνη με τη γέμιση» εξηγεί ο κ. Μούσιος προσθέτοντας ότι σε επικοινωνία του με τους φούρνους της χώρας, οι επαγγελματίες στην πλειονότητά τους, δηλώνουν πως δεν προτίθενται να ξεπεράσουν την τιμή των 3,50 ευρώ φέτος.