Αρχική Ν. Αργολίδος Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Ναυπλίου και στο...

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Ναυπλίου και στο Αγροτικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Τίρυνθας

Την Παρασκευή 24/2/2023, ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Ναυπλίου και στο Αγροτικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Τίρυνθας, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεών του στα Σωφρονιστικά Καταστήματα όλης της χώρας.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του, συνομίλησε με τους Διευθυντές των Καταστημάτων, τους Αρχιφύλακες, τους επικεφαλής των τμημάτων Εξωτερικής Φρούρησης, καθώς και με το σύνολο του προσωπικού. Συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τα δύο Καταστήματα και συμφωνήθηκαν να υλοποιηθούν συγκεκριμένες δράσεις, προκειμένου να βελτιωθεί η καθημερινότητα κρατουμένων και υπαλλήλων.

Ειδικότερα, στο Αγροτικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Τίρυνθας, επισκέφθηκε όλους τους χώρους αγροτικής παραγωγής, ενημερώθηκε για τη διαχείριση του γεωργικού και του ζωικού κεφαλαίου, και είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά τις προοπτικές που ανοίγονται από την υλοποίηση του πρωτοποριακού μνημονίου συνεργασίας που έχει συναφθεί με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Τέλος, στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Ναυπλίου, έγινε εκτενής συζήτηση για τη λειτουργία του και για τις βελτιωτικές πρωτοβουλίες που έχουν δρομολογηθεί και ήδη υλοποιούνται.