Αρχική Ν. Λακωνίας Στη Μονεμβασιά τον Μάρτιο η Λ. Μενδώνη

Στη Μονεμβασιά τον Μάρτιο η Λ. Μενδώνη

Η πολιτιστική πολιτική για την Περιφέρεια Πελοποννήσου κατά το 2023 αποτέλεσε το αντικείμενο της συνεργασίας που είχε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, την Τετάρτη (22/2) στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Όπως γνωστοποιήθηκε από τον περιφερειάρχη, ο ίδιος και η υπουργός θα βρεθούν το Σάββατο 18 Μαρτίου στην Μονεμβασία, όπου θα γίνει η υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων για τα -συνολικού προϋπολογισμού περί τα 7 εκατομμύρια- έργα του ανελκυστήρα και του φωτισμού της καστροπολιτείας, όπως και για την οικία του ποιητή Γιάννη Ρίτσου, που ως γνωστόν πρόκειται να μετατραπεί σε δημοτικό μουσείο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης μεταξύ των δύο πλευρών διαπιστώθηκε η δυνατότητα να προχωρήσει η διαδικασία προγραμματικών συμβάσεων για σειρά ώριμων μελετητικά έργων στις διάφορες περιφερειακές ενότητες της Πελοποννήσου. Καταλήγοντας, ο Π. Νίκας δήλωσε ότι ο σχεδιασμός για τις μελλούμενες παρεμβάσεις, όπως και για άλλα έργα πολιτισμού, θα εξεταστούν αναλυτικά στη σύσκεψη που προγραμματίζεται με την υπουργό Πολιτισμού στη Μονεμβασιά.