Αρχική Ν. Αργολίδος Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών των εργαζομένων Το Μονοπάτι-Διεπιστημονικό Κέντρο Θεραπειών από τον Τομέα...

Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών των εργαζομένων Το Μονοπάτι-Διεπιστημονικό Κέντρο Θεραπειών από τον Τομέα Υγείας του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ Άργους

Κατόπιν αιτήματος της Διεύθυνσης Το Μονοπάτι -Διεπιστημονικό Κέντρο Θεραπειών και εγκρίσεως από τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιο Αυγερινό, πραγματοποιήθηκε στον όμορφο και φιλόξενο χώρο τους, εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρώτων βοηθειών συνολικής διάρκειας οκτώ ωρών σε κάθε ομάδα, στους εργαζομένους του κέντρου Άργους και Ναυπλίου.
Οι δύο ομάδες εκπαιδεύτηκαν στις ενότητες:
– Σειρά ενεργειών κατά την παροχή ΠΒ – Φαρμακείο – Θλάσεις – Τραύματα – Αιμορραγίες
– Δαγκώματα – Τσιμπήματα – Αλλεργίες – Δηλητηριάσεις
– Απώλεια αισθήσεων – Ξένα σώματα / Πνιγμονή
– Καρδιακά επεισόδια – Βασική Υποστήριξη Ζωής/ΚΑΡΠΑ
Οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλα τα νέα πρωτόκολλα, απαντήθηκαν όλα τα ερωτήματα και συμμετείχαν ενεργά στη θεωρητική αλλά και πρακτική άσκηση, τηρώντας πάντα όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας κατά του SARS-COV-2.
Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από τη Νοσηλεύτρια- Προϊσταμένη του Περιφερειακού Τμήματός Ε.Ε.Σ. Άργους κα. Μαρία Σταματοπούλου.
Το Π.Τ Ε.Ε.Σ Άργους ευχαριστεί πολύ την Διεύθυνση αλλά και το σύνολο του επιστημονικού προσωπικού για την πρόσκληση και την εμπιστοσύνη να εκπαιδευτούν από τον μεγαλύτερο ανθρωπιστικό Οργανισμό, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα γνώσης παροχής των Πρώτων Βοηθειών, ώστε να είναι αποτελεσματικότεροι αν υπάρξει ανάγκη.