Αρχική Eπικαιρότητα Ρούλα Πισπιρίγκου: Δύσκολο να ανατραπούν τα πραγματικά στοιχεία» λέει ο Γρηγόρης Λέων

Ρούλα Πισπιρίγκου: Δύσκολο να ανατραπούν τα πραγματικά στοιχεία» λέει ο Γρηγόρης Λέων

Οι ιατρικές εξετάσεις όταν μας δίνουν νούμερα και αποτελέσματα δεν μπορούμε να τις βλέπουμε ως άσπρο ή μαύρο, είπε ο κ. Λέων

Στα όσα ακούστηκαν χθες Τετάρτη, στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, από την διευθύντρια του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου, Μαρία Ηλιοπούλου αναφέρθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.

Η γιατρός χαρακτήρισε στην κατάθεσή της αναπάντεχη και ανεξήγητη την ανακοπή της Τζωρτζίνας. Παράλληλα, περιέγραψε την Ρούλα Πισπιρίγκου ιδιαίτερα ψύχραιμη σε σχέση με άλλες μανάδες που πηγαίνουν στα επείγοντα.

Ο Γρηγόρης Λέων μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ανέφερε ότι πολύ δύσκολα θα ανατραπούν τα πραγματικά στοιχεία.

«Υπάρχει συγκεκριμένη ερμηνεία για όλες τις εξετάσεις»

Ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος της ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρείας, σχολίασε: «Ακόμα κι αν βρούμε έναν τεχνικό σύμβουλο που θα έχει διαφορετική άποψη από αυτή που έχει καταγραφεί σε επίπεδο πραγματογνωμοσύνης, θα είναι πολύ δύσκολο να πάμε σε μία άλλη πορεία από αυτή που δίνουν οι συνάδελφοι γιατροί».

«Εδώ έχουμε ένα παιδί νοσηλευόμενο, δηλαδή έχει πλούσιο ιατρικό ιστορικό εντός του νοσοκομείου και μία πληθώρα αντικειμενικών εξετάσεων. Οι ιατρικές εξετάσεις όταν μας δίνουν νούμερα και αποτελέσματα δεν μπορούμε να τις βλέπουμε ως άσπρο ή μαύρο, υπάρχει συγκεκριμένη ερμηνεία για όλες τις εξετάσεις», τόνισε ο κ. Λέων.

Επίσης, ο κ. Λέων σημείωσε : «Θα πρέπει να δούμε εάν υπήρχε οργανικό αίτιο, αν είχε κάποια παθολογία στον εγκέφαλο ή στην καρδιά κατά την διάρκεια της νοσηλείας. Εάν δεν υπάρχει απολύτως τίποτα και έχουμε κλινικά συμπτώματα συμβατά με ένα εξωγενή παράγοντα εκεί παραπέμπει η ιστορία στα ενδιάμεσα επεισόδια».