Αρχική Eπικαιρότητα Ακρίβεια: Πότε αναμένεται η πρώτη πτώση τιμών στα τρόφιμα – Σημαντική η...

Ακρίβεια: Πότε αναμένεται η πρώτη πτώση τιμών στα τρόφιμα – Σημαντική η αποκλιμάκωση στην ενέργεια

Οι τιμές στην ενέργεια το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν καταγράψει σημαντική αποκλιμάκωση και κινούνται πλέον κοντά στα επίπεδα που ήταν τον Οκτώβριο του 2021, αρκετά πριν δηλαδή το ξέσπασμα του πολέμου με την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία.

Σε καμία περίπτωση βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι έχει σημάνει λήξη συναγερμού στην ενέργεια, αφού πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος να επιστρέψουν οι ανησυχίες στις αγορές ή να υπάρξουν νέες γεωπολιτικές εντάσεις. Στην τελευταία απευκταία περίπτωση είναι βέβαιο ότι θα έχουμε ένα νέο ράλι τιμών.

Δεν έχει πάψει ωστόσο να υφίσταται ακρίβεια στην αγορά και ειδικά στο κομμάτι των βασικών αγαθών που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ. Το αντίθετο μάλιστα, οι τιμές εκεί καλπάζουν και με βάση τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία δεν παρατηρείται καμία απολύτως τάση αποκλιμάκωσης.

Οι αναλυτές αναφέρουν πάντως ότι εφόσον παραμείνουν οι υφιστάμενες τιμές σε ρεύμα, φυσικό αέριο και πετρέλαιο, τότε από το Πάσχα και μετά οι καταναλωτές θα δουν τις πρώτες σημαντικές μειώσεις.

Ας δούμε λίγο σε τι επίπεδα είναι σήμερα οι τιμές σε ρεύμα, αέριο και πετρέλαιο:

1. Φυσικό αέριο: Η τιμή της μεγαβατώρας κυμαίνεται πλέον κάτω από τα 50 ευρώ, ενώ τον Αύγουστο του 2022 είχε εκτοξευθεί στα 349 ευρώ. Ανάλογη της σημερινής τιμής συναντά κανείς στις αρχές Δεκεμβρίου του 2021.

Διαβάστε την συνέχεια του ρεπορτάζ από το www.newsit.gr πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση του Τάκη Παπαϊωάννου με την Έφη Αχτσιόγλου
Επόμενο άρθροΑρκαδία: Εγκρίθηκε έργο οδοποιίας 1.200.000 € στην πυρόπληκτη Γορτυνία από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Βιντεο)