Αρχική Eπικαιρότητα Στη Βουλή το θέμα των ανεμογεννητριών στο Δυτικό Μαίναλο

Στη Βουλή το θέμα των ανεμογεννητριών στο Δυτικό Μαίναλο

«Δεν θα προδικάσουμε τα αποτελέσματα της έρευνας και της μελέτης των υπηρεσιών, για τις αιτήσεις αδειοδότησης που υπάρχουν στο Δυτικό Μαίναλο. Θα εξεταστούν, κατά περίπτωση, οι ειδικές συνθήκες σε κάθε περιοχή. Όλα αξιολογούνται με κανόνες και σύμφωνα με τη νομοθεσία. Δεν είμαστε υπέρ των όλων ή υπέρ του τίποτα να μην γίνει». Αυτό, μεταξύ άλλων, απάντησε στον βουλευτή Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, ο Υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, σε ερώτηση που του έγινε στη Βουλή, με αφορμή τις αιτήσεις για τοποθέτηση και λειτουργία 80 ανεμογεννητριών στο Δυτικό Μαίναλο Αρκαδίας.

Ο Υπουργός, είπε, ότι, οι ΑΠΕ, έχουν 4 με 5 φορές φθηνότερο κόστος στην ηλεκτρική ενέργεια και οι επενδύσεις αυτές, είναι προς το συμφέρον της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Η ερώτηση του βουλευτή Αρκαδίας, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, είχε να κάνει με την τύχη των αιτήσεων για τοποθέτηση 80 ανεμογεννητριών στο Δυτικό Μαίναλο, όπως ισχυρίστηκε.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για να βγει η διαβούλευση της ειδικής περιβαλλοντικής μελέτης, που θα οδηγήσει σε έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για το βουνό. Επίσης, οι αιτήσεις για την ανάπτυξη των ανεμογεννητριών στο Δυτικό Μαίναλο, είναι στο στάδιο της Β΄ Φάσης της αξιολόγησης.

Γνωστοποιείται, επίσης, ότι, υπάρχουν αρνητικές αποφάσεις οργάνων της Αυτοδιοίκησης, όσον αφορά τις γνωμοδοτήσεις περί των περιβαλλοντικών όρων, σε τέτοιου είδους επενδύσεις στο βουνό.

Τέλος, θυμίζουμε, ότι, πρόσφατα η κυβέρνηση, προχώρησε και στην ανακήρυξη – συγκεκριμένου κομματιού – του Μαινάλου, ως ”απάτητου βουνού “.