Αρχική Eπικαιρότητα Νέα απόπειρα εξαπάτησης Παραπλανητικό μήνυμα

Νέα απόπειρα εξαπάτησης Παραπλανητικό μήνυμα

Τις τελευταίες ώρες υπήρξαν αναφορές για μαζική αποστολή γραπτού μηνύματος στο κινητό (sms), που εμφανίζει ως αποστολέα το όνομα «CIVILPROTEC» και περιέχει παραπλανητικό περιεχόμενο περί δήθεν προσωρινής αναστολής χρεωστικής κάρτας του παραλήπτη.

Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας διευκρινίζουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με το εν λόγω μήνυμα, το οποίο προφανώς εμπίπτει στην κατηγορία παραπλανητικών μηνυμάτων τύπου smishing (sms  phishing).

Όπως τονίζουν οι δύο κυβερνητικές υπηρεσίες, «έχουμε προβεί ήδη σε όλες τις δέουσες ενέργειες προς τις αρμόδιες αρχές και εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες που ενδεχομένως λάβουν το εν λόγω μήνυμα να το διαγράψουν αμέσως και σε κάθε περίπτωση να μην πατήσουν στο σύνδεσμο (link) που περιέχει».

Προηγούμενο άρθροΚαιρός – Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας: Κούλουμα με ισχυρούς ανέμους, ζέστη και αφρικανική σκόνη – Πού θα βρέχει
Επόμενο άρθροΔίκη Πισπιρίγκου: Καταθέτουν γιατροί και νοσηλευτές για τον θάνατο της Τζωρτζίνας – «Υπάρχουν κενά», λέει ο Κούγιας