Αρχική Eπικαιρότητα Καιρός – Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας: Κούλουμα με ισχυρούς ανέμους, ζέστη και αφρικανική...

Καιρός – Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας: Κούλουμα με ισχυρούς ανέμους, ζέστη και αφρικανική σκόνη – Πού θα βρέχει

 

Ο καιρός του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας αναμένεται να έχει «δύο πρόσωπα», σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των καιρικών μοντέλων.

Με άλλο καιρό θα γίνει η έξοδος των εκδρομέων την Παρασκευή και το Σάββατο των Αποκριών, με άλλο ο γυρισμός το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας.

Στη σημερινή πρόγνωσή της, η μετεωρολόγος του Mega, Χριστίνα Ρήγου ανέφερε πως μέχρι και την Πέμπτη ο καιρός θα κυλήσει, όπως σήμερα, με τις θερμοκρασίες να είναι υψηλές και τον ήλιο να κυριαρχεί.

Παρόμοιο το σκηνικό την Παρασκευή, με τους πρώτους εκδρομείς να φεύγουν με καλοκαιρία και υψηλή θερμοκρασία.

Ο καιρός αλλάζει από το Σάββατο, με τις βροχές να κάνουν την εμφάνισή τους από την Κυριακή.

Κύριο χαρακτηριστικό του τριημέρου θα είναι οι ισχυροί άνεμοι που θα πνέουν έως και οκτώ μποφόρ.

Το Σάββατο θα έχουμε νοτιάδες, οι οποίοι δεν θα αφήσουν τη θερμοκρασία να πέσει κάτω από τους 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ ο υδράργυρος μπορεί να δείξε ακόμα και τους 19.

Τόσο την Κυριακή όσο και τη Δευτέρα δεν γλιτώνουμε τις βροχές, οι οποίες όμως θα έχουν τοπικό χαρακτήρα και θα σημειωθούν από το μεσημέρι και έπειτα.

Ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα θα είναι άστατος, με τις βροχές – όχι καταιγίδες – να σημειώνονται κυρίως σε δυτική, βόρεια και κεντρική Ελλάδα.

Για έντονα άστατο καιρό κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης με έμφαση τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια όπου θα έχουμε κατά τόπους βροχές με τις συννεφιές να κυριαρχούν στις περισσότερες περιοχές και τους νοτιάδες να πνέουν με μεγάλες εντάσεις στα επίπεδα θυέλλης (7-8 μποφόρ), ενώ χιόνια θα πέσουν στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας με ένα ενδεχόμενο να δούμε να χιονίζει και λίγο πιο χαμηλά στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τμήματα.

Ο καιρός σήμερα 

Τοπικές νεφώσεις σε ορισμένες περιοχές όπως τα Επτάνησα, οι Κυκλάδες, Θράκη, Ήπειρος, Μακεδονία μέχρι και τα Δωδεκάνησα.
Στην ανατολική Πελοπόννησο, στην Εύβοια, στη Θεσσαλία και τις Σποράδες αναμενονται πολύ μεγαλύτερα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 18 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά, ηπειρωτικά και στα Επτάνησα, στους 19 – 20 στα βόρεια ηπειρωτικά και 19 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.

Βορειοδυτικοί άνεμοι στα Επτάνησα έως 3 – 4 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο, θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι έως 4 – 5 μποφόρ.

Στην Αττική, αναμενονται πολύ λίγες τοπικές νεφώσεις και πολύ μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια και με θερμοκρασία από 8 νωρίς το πρωί έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αίθριος ο καιρός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και θερμοκρασία από 5 έως 18 βαθμούς.

kairostetarti-emykairos