Αρχική Ν. Κορινθίας Διαγωνισμός Φωτογραφίας “My Happiness”

Διαγωνισμός Φωτογραφίας “My Happiness”

Η δεύτερη Συνάντηση Εργασίας του νεοσύστατου Δικτύου Πόλεων Ελλάδος Ισραήλ  «Για τον Πολιτισμό και την Υγεία», πραγματοποιήθηκε στην Ιερουσαλήμ και στο Τελ Αβιβ, το τριήμερο από τις 6-9 Δεκεμβρίου 2022, συνεχίζοντας τις εργασίες που ξεκίνησαν στο πλαίσιο της Ιδρυτικής Διακήρυξης και του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που υπογράφηκε από 8 ελληνικές και 8 ισραηλινές πόλεις τον Σεπτέμβριο του 2022 στο Παλαιό Φάληρο, στην Ελλάδα.

Μετά από έναν εισαγωγικό γύρο και την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της πρώτης συνάντησης, συμφωνήσαμε όλοι ότι πρέπει να εργαστούμε μαζί ως ένα ενιαίο δίκτυο αλλά  να έχουμε επίσης αδελφοποιημένες πόλεις στο δίκτυο μεταξύ πόλεων που το επιθυμούν.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμος μας συνεργάζεται με την πόλη Κφαρ Σάμπα του Ισραήλ (https://www.facebook.com/kfarsaba.city/ – עיריית כפר סבא)  και προτάθηκε να γίνουν κοινές δραστηριότητες για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ευτυχίας στις 20 Μαρτίου.

Διοργανώνουμε Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα : “My Happiness”. Είναι ένας διαγωνισμός, στον οποίο μια φωτογραφία που θα τραβηχτεί στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης χρησιμοποιώντας μόνο ένα smartphone, θα βραβευτεί από επιτροπή της πόλης Κφαρ Σάμπα και αντίστοιχα, επιτροπή του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης θα βραβεύσει το νικητή της αδελφοποιημένης πόλης.

Οι συμμετέχοντες  στον διαγωνισμό χωρίζονται σε τρείς ηλικιακές κατηγορίες: (6-12), (12-18), (18 ετών και άνω) και θα υποβάλουν έως 2 φωτογραφίες, όπου απεικονίζεται μια στιγμή/τόπο όπου αισθάνονται ευτυχισμένοι, χρησιμοποιώντας την ακόλουθη ηλεκτρονική φόρμα: https://www.xylokastro-evrostini.gov.gr/el/photo

Ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει την Τετάρτη 22-02 και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 07-03.

Οι φωτογραφίες πρέπει να εκφράζουν με τη βοήθεια του ματιού του φακού και χωρίς λόγια, τις καταστάσεις / στιγμές / τόπους / ανθρώπους που εκπέμπουν γαλήνη και ευτυχία. Οι εικόνες θα συνοδεύονται με κείμενο μέχρι μια παράγραφο – 6 προτάσεις, όπου θα περιγράφεται λεπτομερώς η ιστορία πίσω από την εικόνα, ποια στιγμή επέλεξε να φωτογραφίσει και ποιο μήνυμα θέλει να μεταφέρει.

Τα κριτήρια είναι: η ποιότητα και οπτική γωνία της φωτογραφίας, η δημιουργικότητα, η πρωτοτυπία, η σαφήνεια του μηνύματος, αλλά και η σαφής παρουσίαση του κειμένου που αποδίδεται στη φωτογραφία.

Ο/η νικητής/τρια της πρώτης θέσης σε κάθε ηλικιακή κατηγορία θα κερδίσει μία κάμερα Polaroid και τη δημοσίευση της νικητήριας φωτογραφίας στα διάφορα μέσα ενημέρωσης.