Αρχική Περ. Πελοποννήσου 14ημερο «σαφάρι» της ΕΛΑΣ στην Πελοπόννησο

14ημερο «σαφάρι» της ΕΛΑΣ στην Πελοπόννησο

Ένα 14ημερο αστυνομικών επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκε από τη 1 έως τις 14 Φεβρουαρίου στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Συνολικά, έγιναν έλεγχοι σε 870 άτομα, εκ των οποίων 672 ήταν Έλληνες και 198 αλλοδαποί, καθώς και σε 623 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν 97 άτομα, από τα οποία 65 ήταν Έλληνες και 32 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 55 άτομα.

Στη Λακωνία συνελήφθησαν 15 άτομα κι ειδικότερα: Ένας Έλληνας για ναρκωτικά, ένας Έλληνας για καταδικαστικό έγγραφο, πέντε Έλληνες και τρεις αλλοδαποί για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, εκ των οποίων ο ένας κατηγορείται και για μη έκδοση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, καθώς και πέντε αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξάλλου, στη διάρκεια των επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου βεβαιώθηκαν συνολικά 216 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν: 30 μέτρα καλωδίου στην Αργολίδα, ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 155 γραμμαρίων στην Αρκαδία, προϊόντα παραεμπορίου στην Κορινθία, μικροποσότητα κάνναβης στη Λακωνία και μικροποσότητα κάνναβης στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς.