Αρχική Eπικαιρότητα Θάνατος στρατιώτη σε τροχαίο στα Χανιά: Τελευταίο αντίο στον 19χρονο καταδρομέα

Θάνατος στρατιώτη σε τροχαίο στα Χανιά: Τελευταίο αντίο στον 19χρονο καταδρομέα

Με την κηδεία του 19χρονου Τάσου πέφτει η αυλαία του δράματος για τους γονείς και τα αδέρφια του. Ο άτυχος στρατιώτης που υπηρετούσε ως καταδρομέας σκοτώθηκε σε τροχαίο στα Χανιά

Μουδιασμένη παραμένει και σήμερα η τοπική κοινωνία στα Χανιά εξαιτίας του θανάτου του 19χρονου Τάσου Ξεκουκουλωτάκη που «έσβησε» έπειτα από τροχαίο δυστύχημα. Όλη η τοπική κοινωνία έχει συγκλονιστεί από το φρικτό τροχαίο ενώ δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ο 19χρονος Τάσος, ένα δραστήριο παιδί, δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή.

Σε κλίμα οδύνης αναμένεται να τελεστεί σήμερα η κηδεία του 19χρονου Τάσου. Φίλοι, συγγενείς και πλήθος κόσμου θα αποχαιρετήσουν τον άτυχο νέου στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρα στο Μόδι Κυδωνίας στις 15:00 το μεσημέρι ενώ η ταφή του θα γίνει στο εκεί κοιμητήριο.

«Ήταν άντρας το παλικάρι μου, δεν έχει πεθάνει για μένα» λέει στο newsit.gr με τρεμάμενη φωνή η μητέρα του Τάσου. «Δυστυχώς τον σκότωσε η υπερβολική εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Του έφυγε το αμάξι και σκοτώθηκε. Ο γιος μου ζει. Δεν έχασα το παιδί μου, είναι στην ψυχή μας» λέει στο newsit.gr ο πατέρας του άτυχου 19χρονου στρατιώτη. Είναι ιερέας και για την ώρα αρνείται να συμβιβαστεί με την ιδέα της απώλειας. Ήταν ένας από τους πρώτους που έμαθαν για τη θλιβερή είδηση, όταν οι διασώστες απεγκλώβισαν τον 19χρονο νεκρό.

Το τροχαίο συνέβη τη νύχτα του Σαββάτου 18 Φεβρουαρίου στο Αρώνι Ακρωτηρίου στα Χανιά, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 19χρονος, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε δέντρο και κατέληξε στην απέναντι πλευρά του δρόμου. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο εγκλωβισμός του 19χρονου στο Ι.Χ. και ο θανάσιμος τραυματισμός του. Για τον απεγκλωβισμό του επιχείρησαν 2 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Το ένα από τα δύο αδέρφια του, έκανε μια σπαρακτική ανάρτηση στο facebook με την οποία αποχαιρετά τον Τάσο που χάθηκε τόσο νωρίς.  «Απόψε ο Θεός αποφάσισε να σε πάρει κοντά του. Γιατί ανθρώπους με την ψυχή τη δικιά σου δεν θέλει να χαραμίζονται εδώ. Τάσο μου θα είσαι για πάντα ο μικρός μας αδερφός. Σ’αγαπώ» είναι τα συγκινητικά λόγια του αδερφού του.

Ο 19χρονος στρατιώτης είχε πάρει άδεια εξόδου το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου και λίγες ώρες μετά σημειώθηκε το τροχαίο στα Χανιά που του στοίχισε τη ζωή. Το παιδί με καταγωγή από την Κρήτη, έπαιζε χάντμπολ σε ομάδα με έδρα τα Χανιά, η οποία τον αποχαιρέτησε με ανακοίνωση.

  

Ο Τάσος ολοκλήρωσε το σχολείο και αποφάσισε να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία με τον τρόπο που ονειρευόταν από παιδί. Στο επίλεκτο σώμα των καταδρομέων ως αλεξιπτωτιστής. Μια απόφαση που γέμισε τον ίδιο και έκανε περήφανο τον πατέρα του, όπως φαίνεται στην παρακάτω σχετική ανάρτηση.

Οι εικόνες στον τόπο του δυστυχήματος ήταν σκληρές. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε διαλυμένο, με τους αερόσακους να έχουν ανοίξει, αλλά να μην σώζουν τον 19χρονο. Οι διασώστες που είδοποιήθηκαν και έφτασαν στο σημείο της τραγωδίας, έδιναν μάχη για μία και πλέον ώρα, για να τον απεγκλωβίσουν νεκρό από τα συντρίμμια.