Αρχική Eπικαιρότητα Ηλιακός θερμοσίφωνας: Ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση – Ποιοι είναι δικαιούχοι

Ηλιακός θερμοσίφωνας: Ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση – Ποιοι είναι δικαιούχοι

Μέσα στον επόμενο μήνα ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα επιδότησης αντικατάστασης αλλά και νέας τοποθέτησης ηλιακού θερμοσίφωνα, ύψους 60 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε προ ημερών, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ο γενικός σύμβουλος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφοριακών, Μπάμπης Καούκης, οι αιτήσεις θα πραγματοποιούνται μέσω της πλατφόρμας allazothermosifona.gov.gr και όπως εξήγησε η επίδοτηση για αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα θα είναι 60% και θα είναι κλιμακωτή ανάλογα με το εισόδημα και θα δίνεται με ένα voucher (κουπόνι).

Ο κ. Καούκης αναφέρθηκε εκτός από την οικονομική ωφέλεια για τους δικαιούχους και στην εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς όπως είπε, “είναι καλό και για τη χώρα μας και την οικονομία, για την ενέργεια”.

Σύμφωνα με τον κ. Καούκη ένα μέλος της οικογένειας θα κάνει την αίτηση σημειώνοντας το πρόγραμμα αγγίζει τα 100 εκατομμύρια ευρώ και φτάνει τα 1.000 ευρώ.

Και όπως είπε “είναι πολλά νοικοκυριά ακόμα που έχουν ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες και μπορούμε να διαλέξουμε μία οικία ή την κανονική, είτε δευτερεύουσα και για τη δευτερεύουσα οικία μας, που είναι ένα εξοχικό, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε δωρεάν».

Πηγή: news247.gr