Αρχική Eπικαιρότητα Τουρισμός: Μεγάλη άνοδο παγκοσμίως δείχνουν οι κρατήσεις

Τουρισμός: Μεγάλη άνοδο παγκοσμίως δείχνουν οι κρατήσεις

Η TUI, ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας παγκοσμίως σε πακέτα διακοπών, ανακοίνωσε ότι οι κρατήσεις για τα καλοκαίρι είναι αυξημένες κατά 20% σε σύγκριση με πέρυσι

Αυξημένες είναι οι κρατήσεις σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών παρά την άνοδο που καταγράφεται στις τιμές.

Η TUI AG, που είναι ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας παγκοσμίως σε πακέτα διακοπών, ανακοίνωσε ότι οι κρατήσεις για τα καλοκαίρι είναι αυξημένες κατά 20% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Οι κρατήσεις τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες παρουσιάζουν άνοδο 50% σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα του 2022. Συνολικά οι κρατήσεις παραμένουν 10% πιο χαμηλά από το 2019, αλλά οι τιμές είναι από αρκετά έως πολύ αυξημένες, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας που παρουσίασε το Μπλούμπεργκ.

Σε ανακοίνωσή της η ίδια η TUI αναφέρει ότι η έναρξη της νέας χρονιάς έχει σημειώσει σημαντική αύξηση στη δυναμική των κρατήσεων, με τις αγορές της Βρετανίας και της Γερμανίας να ηγούνται στις κρατήσεις αυτές. «Τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες οι συνολικοί όγκοι ξεπέρασαν τα προ πανδημίας επίπεδα με υψηλότερες μέσες τιμές. Οι μέσες τιμές για τον χειμώνα 2022/23 είναι επί του παρόντος 8% υψηλότερες από πέρυσι. Σε σύγκριση με τον χειμώνα πριν από την πανδημία, οι τιμές είναι 29% υψηλότερες» αναφέρει επίσης η TUI.

Οι αεροπορικές

Την ίδια στιγμή αεροπορικές εταιρείες πιο χαμηλού κόστους όπως οι EasyJet και Ryanair Holdings παρουσιάζουν αισιόδοξες προοπτικές για τη συνέχεια. Η εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο Heathrow δήλωσε ότι είχε την πιο πολυσύχναστη έναρξη του έτους από το 2020. Ομιλοι ξενοδοχείων όπως η Hilton Worldwide Holdings και η Marriott International ανακοίνωσαν πρόσφατα καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο. Επίσης οι κρατήσεις για βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις στην Ευρώπη μεταξύ Φεβρουαρίου και Ιουλίου είναι 24,4% πιο αυξημένες έναντι του 2022 και κατά 32,6% αυξημένες σε σύγκριση με το 2019, σύμφωνα με την AirDNA, αναφέρει επίσης το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Προηγούμενο άρθροΔίπλωμα οδήγησης: Ποιοι πρέπει να το αλλάζουν κάθε 3 χρόνια;
Επόμενο άρθροΤέλη κυκλοφορίας: Τέλος χρόνου για την πληρωμή τους