Αρχική Eπικαιρότητα Τριπλή έρευνα για το θάνατο του 2,5 ετών κοριτσιού στο βρεφοκομείο –...

Τριπλή έρευνα για το θάνατο του 2,5 ετών κοριτσιού στο βρεφοκομείο – «Το ΕΚΑΒ προσπάθησε πολλές φορές να το επαναφέρει»

Τριπλή έρευνα είναι σε εξέλιξη για το θάνατο του μόλις 2,5 ετών κοριτσιού σε δημοτικό βρεφοκομείο της Θεσσαλονίκης – Το ΕΚΑΒ προσπάθησε πολλές φορές με απινιδωτή να το επαναφέρει στη ζωή.

«Τρέχουν» οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου ενός κοριτσιού μόλις 2,5 ετών στο βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» της Θεσσαλονίκης. Ξεκίνησε ήδη εισαγγελική έρευνα ενώ και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έδωσε εντολή για προκαταρκτική έρευνα. Παράλληλα, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά,και το νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» άρχισε προκαταρκτική έρευνα.

Την ίδια ώρα, φως στα αίτια του θανάτου του 2,5 χρονών κοριτσιού που άφησε την τελευταία του πνοή στο ίδρυμα «Άγιος Στυλιανός» αναμένεται να ρίξουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. Από την ιατροδικαστική εξέταση, σύμφωνα με τη διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, Λήδα Κοβάτση, δεν διαπιστώθηκε αιτία θανάτου. Το μόνο που είναι γνωστό, προς το παρόν, είναι ότι το παιδί υπέστη ανακοπή καρδιάς το πρωί της Παρασκευής.

Το μικρό κοριτσάκι εντόπισε βρεφονηπιοκόμος του ιδρύματος με έντονη δύσπνοια, κάλεσε το ΕΚΑΒ που έφτασε με πλήρωμα γιατρού, προσπάθησε με ΚΑΡΠΑ να ανατάξει το κοριτσάκι που, ωστόσο, κατέληξε. Την προηγούμενη ημέρα το 2,5 ετών παιδί είχε μεταφερθεί με πρόβλημα στις αμυγδαλές στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο», όπου εξετάστηκε, του δόθηκε φαρμακευτική αγωγή 10 ημερών και επέστρεψε πίσω στο ίδρυμα.

Όπως αναφέρει το dikaiologitika.gr ερωτήματα έχουν δημιουργηθεί γύρω από την υπόθεση του αιφνίδιου θανάτου ενός μικρού κοριτσιού – μόλις 2,5 ετών – στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» στην Θεσσαλονίκη. Το παιδάκι ήταν από την Νιγηρία και έμενε μόνιμα εκεί τα τελευταία δύο χρόνια, επειδή η μητέρα του είχε κριθεί ακατάλληλη για την ανατροφή του.

O Θεόφιλος Πατέλης, πρόεδρος του «Αγίου Στυλιανού», μίλησε στo Mega για το συμβάν και ανέφερε τα εξής: «Το παιδί παρουσίασε χτες, όπως εδώ και καιρό, είχε κάποια θέματα με τα κρεατάκια του. Πήγε στο νοσοκομείο, γύρισε. Σήμερα (σ.σ χθες) δεν ανέπνεε καλά, φωνάξαμε το ΕΚΑΒ, δεν το προλάβαμε. Είχε θέμα με τα κρεατάκια του, δηλαδή τα συνηθισμένα παιδικά. Τίποτα το ιδιαίτερο. Και εμείς προσπαθούμε να αποκρυσταλλώσουμε μια εικόνα. Ξύπνησε το πρωί, δεν ανέπνεε καλά, πήραμε το ΕΚΑΒ αμέσως, ήρθε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αλλά το παιδί… Έγιναν όλα αυτά. Το ΕΚΑΒ προσπάθησε με απινιδωτή πολλές φορές να το επαναφέρει».