Αρχική Ν. Αργολίδος Συνάντηση του βουλευτή Αργολίδας Ανδρέα Πουλά με τον Πρόεδρο της Ένωσης Υπαλλήλων...

Συνάντηση του βουλευτή Αργολίδας Ανδρέα Πουλά με τον Πρόεδρο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Αργολίδας, κ. Λαφατζή Ευάγγελο πραγματοποίησε ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Πουλάς σήμερα στο γραφείο του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν και αναλύθηκαν τα θέματα που απασχολούν το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των Πυροσβεστικών Κλιμακίων στον Νομό και αφορούν στην επιχειρησιακή επάρκεια, στην έλλειψη του απαραίτητου εξοπλισμού και στα προβλήματα που αυτά δημιουργούν.

Τα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

1. Το πρόβλημα της υποστελέχωσης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και Πυροσβεστικών Κλιμακίων του Νομού Αργολίδας το οποίο θα εξομαλυνόταν με την αναβάθμιση τάξεως Σταθμού για την Π.Υ. Ναυπλίου και Π.Υ. Άργους, από Γ΄ Τάξεως που είναι τώρα σε Β΄ Τάξεως Σταθμοί, διότι στηρίζεται σε δεδομένα περασμένων δεκαετιών και δεν μπορεί να καλύψει σε καμία περίπτωση τις αυξημένες ανάγκες του Νομού. Οπότε επιβάλλεται σθεναρή διεκδίκηση αύξησης των οργανικών θέσεων του Νομού – επωφελούμενοι της αναγνώρισης των τριών χιλιάδων εξακοσίων (3600) κενών που αναγνωρίστηκαν στο Πυροσβεστικό Σώμα, οι οποίες δύναται να καλυφθούν με τις εξαγγελθείσες σταδιακές προσλήψεις.

2. Η επιστροφή των πυροσβεστικών υπάλληλων που είχαν μετατεθεί πέρυσι από το Νομό Αργολίδας σε νησιά.

3. Η ίδρυση εποχικού Κλιμακίου στην περιοχή ευθύνης της Π.Υ. Άργους.

4. Η λειτουργία του εποχούμενου Κλιμακίου Επιδαύρου σε ετήσια βάση.

5. Η ανανέωση και ενίσχυση του στόλου των οχημάτων της υπηρεσίας.

6. Η ενίσχυση του προσωπικού με τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας.

7. Η βελτίωση του πλαισίου πληρωμής της υπερεργασίας των πυροσβεστικών υπαλλήλων κατά την αντιπυρική περίοδο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία αμφοτέρων και ο κ. Πουλάς από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι θα πράξει ότι είναι δυνατόν στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, ώστε να προωθηθούν και να επιλυθούν τα δίκαια αιτήματα της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Αργολίδας.

Προηγούμενο άρθροΟι ανάγκες σε κρέας και αυγά καλύπτονται από τις εισαγωγές
Επόμενο άρθροΠΟΥ: Ένας στους τρεις ενήλικους στην Ευρώπη δεν αθλείται αρκετά – Τι δείχνουν τα στοιχεία