Αρχική Eπικαιρότητα Προσήχθησαν από την Αντιτρομοκρατική της Τουρκίας τρεις Έλληνες εθελοντές

Προσήχθησαν από την Αντιτρομοκρατική της Τουρκίας τρεις Έλληνες εθελοντές

Την πληροφορία ότι τρεις Έλληνες πολίτες, που πρόσφεραν υπηρεσίες ως εθελοντές στην Τουρκίαπροσήχθησαν από την τουρκική αντιτρομοκρατική υπηρεσία, επιβεβαίωσε το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι τρεις Έλληνες, δραστηριοποιούνταν στην πληγείσα από τους φονικούς σεισμούς περιοχή Αρμουτλού της περιφέρειας Χατάι στην Τουρκία.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών, κατόπιν επικοινωνίας του με το Γενικό Προξενείο, όπως μεταδίδει η EΡΤ.

Οι τρεις Έλληνες κρατούνται και πρόκειται να απελαθούν.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, οι τρεις Έλληνες συνελήφθησαν γιατί άνοιξαν σημαία με το σφυροδρέπανο.

Στο μεταξύ, σε σχετική της ανακοίνωση με ανάρτηση στο Facebook, η Εργατική Ομάδα Τ-34 επισημαίνει ότι «προσήχθησαν απο την “αντι”τρομοκρατική της Τουρκίας, στην επαρχία του Χατάι στην Αντιόχεια, 3 σύντροφοι μας που πήγαν για να βοηθήσουν μαζί με τις λαϊκές επιτροπές τους σεισμόπληκτους».

Συμπληρώνουν, ακόμη:

«Άμεση απελευθέρωση! Η διεθνιστική αλληλεγγύη το όπλο των λαών! Καλούμε όλους και όλες σε συγκέντρωση στις 17.00 στην Πρεσβεία Τουρκίας. ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ – Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΛΑΟ».

Τι αναφέρει η τουρκική αστυνομία

Η τουρκική αστυνομία ισχυρίστηκε ότι υπήρχαν «ειδοποιήσεις» για 3 Έλληνες κομμουνιστές. Μετά από λίγη ώρα δήλωσε: «Δεν υπάρχουν κρατήσεις, μόνο διοικητικές διαδικασίες κινούνται εναντίον τους».