Αρχική Eπικαιρότητα Επιβάτης αεροσκάφους υπέστη ανακοπή καρδιάς, αλλά ταξίδευε με 56 καρδιολόγους

Επιβάτης αεροσκάφους υπέστη ανακοπή καρδιάς, αλλά ταξίδευε με 56 καρδιολόγους

Επιβάτης αεροσκάφους των σκανδιναβικών αερογραμμών SAS υπέστη ανακοπή καρδιάς στον αέρα, πάνω από τον Βόρειο Πόλο, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση στην πτήση

Για καλή τύχη όμως του ασθενή, στο αεροπλάνο επέβαιναν 56 καρδιολόγοι οι οποίοι πήγαιναν σε ένα ιατρικό συνέδριο στο Λος Άντζελες. Σε συνέντευξη που έδωσε ο πιλότος Χένρικ Νίλσεν στην εφημερίδα «Ekstra Bladet» της Δανίας ανέφερε πώς προσπάθησε πολύ να κρατήσει την ψυχραιμία του, καθώς ήξερε ότι ο επιβάτης κινδύνευε.

Ταυτόχρονα όμως ο κυβερνήτης της πτήσης δεν μπορούσε να πιστέψει στην τύχη του επιβάτη. Όπως ανέφερε ο πιλότος τη συγκεκριμένη εμπειρία δεν θα την ξεχάσει ποτέ και είναι ευγνώμων που είχε αίσιο τέλος. Το αεροσκάφος απογειώθηκε από τη Στοκχόλμη της Σουηδίας με τελικό προορισμό το Λος Άντζελες στις ΗΠΑ, ενώ όταν βρισκόταν πάνω από τον Βόρειο Πόλο, ενημερώθηκε από τις αεροσυνοδούς πως ένας επιβάτης υπέστη καρδιακή ανακοπή. «Συνέβη τη χειρότερη δυνατή στιγμή. Ψάξαμε για το κοντινότερο αεροδρόμιο, αλλά απείχε τέσσερις ώρες. Ευτυχώς στη συνέχεια έμαθα πολύ ευχάριστα νέα, καθώς ενημερώθηκα από το πλήρωμα καμπίνας ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν 56 καρδιολόγοι, οι οποίοι πήγαιναν σε συνέδριο στο Λος Άντζελες».

«Η αεροσυνοδός δεν πρόλαβε καν να δώσει τις πρώτες βοήθειες στον άνδρα, αφού οι γιατροί “έπεσαν επάνω του” προκειμένου να τον βοηθήσουν. Κατάφεραν να σταθεροποιήσουν την κατάστασή του και έπειτα μας εξήγησαν ακριβώς τι συνέβη στον επιβάτη», πρόσθεσε. «Ασθενοφόρο που ειδοποιήθηκε παρέλαβε τον άνδρα όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο Λος Άντζελες και ενώ έπρεπε να διακομιστεί στο νοσοκομείο, οι διασώστες τον πήγαν πρώτα στο Παλμ Σπρινγκς, καθώς εκεί ήταν το πάρτι για τα γενέθλιά του. Εφόσον αισθανόταν καλά, έμεινε στο πάρτι που είχε οργανώσει για τα 40α γενέθλιά του», κατέληξε ο πιλότος.

πηγή: lawandorder.gr