Αρχική Eπικαιρότητα Σήμανε συναγερμός για τα εικονικά σύμφωνα συμβίωσης των συνοριακών φυλάκων

Σήμανε συναγερμός για τα εικονικά σύμφωνα συμβίωσης των συνοριακών φυλάκων

Ο μεγάλος αριθμός συμφώνων συμβίωσης ήταν εκείνος που κινητοποίησε τις αρμόδιες Αρχές για την έρευνα που διατάχθηκε όσον αφορά στους συνοριοφύλακες.

Ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ1, ότι «φάνηκε ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός συμφώνων συμβίωσης μέσα στους νέους συναδέλφους, των 250, που κινητοποίησε το υπουργείο και το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Διατάχθηκε έρευνα γιατί πέρα από τις εξετάσεις που καλούνται να δώσουν οι συνάδελφοι για να πάρουν άδεια εξόδου από τη Σχολή, ένα άλλο βασικό που δίνει μόρια είναι το σύμφωνο συμβίωσης και ο γάμος προκειμένου να τοποθετηθούν στις δηλώσεις επιθυμίας τους».

Ο κ. Χαρέλας υποστήριξε ότι το σύμφωνο συμβίωσης έδινε επιπλέον μόρια στους συνοριοφύλακες για να επιλέξουν τον τόπο διορισμού τους. «Αυτό είναι στο πλαίσιο των κριτηρίων προκειμένου να τοποθετηθούν και είναι σύμφωνα με τις διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος του 2005».

Πολλαπλασιάστηκαν μέσα στην Σχολή

Όπως υποστήριξε, πρόκειται για μια νόμιμη διαδικασία, ωστόσο, όπως επιβεβαίωσε «τα σύμφωνα συμβίωσης πολλαπλασιάστηκαν μέσα στην Σχολή» κινητοποιώντας τη διαδικασία ελέγχου της νομιμότητάς τους.

Ερωτώμενος σε τι αποσκοπούσαν με τα «εικονικά σύμφωνα συμβίωσης», όπως καταγγέλθηκε, απάντησε ότι αυτό -εφόσον ισχύει – αποσκοπούσε στο να τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης οι νεοδιορισθέντες συνοριοφύλακες και να τοποθετηθούν στην Αλεξανδρούπολη έναντι της Ορεστιάδας.

Ο ίδιος τόνισε ότι το γεγονός έγινε γνωστό από συνοριοφύλακες που αντέδρασαν σε αυτή την τακτική συναδέλφων τους. «Υπήρξαν συνάδελφοί τους που αντέδρασαν καθώς και τα αντανακλαστικά του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ήταν πάρα πολύ γρήγορα» πρόσθεσε.

Κάνοντας λόγο για να ανάγκη να αποδοθεί δικαιοσύνη ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων αποκάλυψε ότι αρχικά οι συνοριοφύλακες που είχαν σύμφωνο συμβίωσης όταν πέρασαν στην Σχολή ήταν μόλις 5 και σύντομα έγιναν 40 με τον αριθμό να είναι βέβαιο ότι θα μεγάλωνε, φτάνοντας σχεδόν τα διπλάσια.

«Η διαδικασία είναι νόμιμη» πρόσθεσε ο κ. Χαρέλας τονίζοντας ότι το ζήτημα είναι «κατά πόσο είναι ηθικό έναντι των υπολοίπων συνοριοφυλάκων που αντιστέκονται σε τέτοιου είδους διαδικασίες. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων οφείλαμε να υπερασπιστούμε αυτά τα παιδιά που έχουν τέτοιες αξίες και δεν προχώρησαν σε τέτοια σύμφωνα. Δεν είναι δυνατόν να συμβουλεύουμε παιδιά “κάντε σύμφωνο συμβίωσης για να τοποθετηθείτε εκεί που θέλετε”. Η αστυνομία έχει ένα κύρος και πρέπει να το προστατεύσουμε».

enenikos.gr