Αρχική Ν. Μεσσηνίας Καλαμάτα: Έβαζαν βενζίνη και έφευγαν χωρίς να πληρώσουν

Καλαμάτα: Έβαζαν βενζίνη και έφευγαν χωρίς να πληρώσουν

Τη μέθοδο της… “κοπάνας” εφάρμοζαν πέντε νεαροί, τέσσερις Έλληνες και ένας Αλβανός, οι οποίοι έβαζαν βενζίνη σε πρατήρια υγρών καυσίμων στην Καλαμάτα και εξαφανίζονταν χωρίς να πληρώσουν, ενώ το ίδιο έκαναν και σε ένα περίπτερο! Και οι τρεις κλοπές έγιναν την Κυριακή και οι δράστες συνελήφθησαν το ίδιο βράδυ.

Η παρέα που αποτελείτο από τρεις 20χρονους, έναν 19χρονο και έναν 25χρονο, έφτασε το απόγευμα της Κυριακής σε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων στην Καλαμάτα, όπου “φούλαραν” το ντεπόζιτο με καύσιμα και στη συνέχεια έφυγαν χωρίς να καταβάλουν το αντίτιμο. Μετά από άμεση κινητοποίηση, αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. τους εντόπισαν το ίδιο βράδυ σε τοπική κοινότητα του Δήμου Οιχαλίας, τους συνέλαβαν και τους προσήγαν στην Ασφάλεια. Σε έρευνα που έγινε στο όχημα, το οποίο κατασχέθηκε, βρέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης, μια φωτοβολίδα και μια κροτίδα.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, προέκυψε ότι νωρίτερα είχαν βάλει βενζίνη σε άλλο πρατήριο υγρών καυσίμων και είχαν τραπεί σε φυγή, ενώ με την ίδια μέθοδο είχαν κλέψει και προϊόντα από ένα περίπτερο. Οι πέντε νεαροί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές και παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί ειδών πυροτεχνίας, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η έρευνα για τυχόν άλλες παρόμοιες κλοπές συνεχίζεται.