Αρχική Eπικαιρότητα Μεθώνη: Άκαρπες οι έρευνες για το ζευγάρι που αγνοείται – Το συγκινητικό...

Μεθώνη: Άκαρπες οι έρευνες για το ζευγάρι που αγνοείται – Το συγκινητικό «αντίο» από τον ανιψιό τους

Μια εβδομάδα συμπληρώνεται σήμερα από τη δήλωση εξαφάνισης του ηλικιωμένου ζευγαριού από τη Μεθώνη, με τις Αρχές και τους εθελοντές να συνεχίζουν τις προσπάθειες προκειμένου να εντοπίσουν τον 83χρονο David Harrison Robinson και την 80χρονη Lucretia Robinson έστω και νεκρούς μιας και η κόρη τους από την Ουάσινγκτον εξακολουθεί να υποστηρίζει πως οι γονείς της αυτοκτόνησαν.Για το ζευγάρι των Αμερικανών έχει σημάνει από τις 8 Φεβρουαρίου και Silver Alert.

methoni__5__2

Ο 83χρονος David Harrison Robinson και η 80χρονη σύζυγός του, Lukretia Robinson έφυγαν από το σπίτι τους, στην περιοχή Ντάπια Μεθώνης του δήμου Πύλου Νέστορος στην Μεσσηνία, με το αυτοκίνητό τους μάρκας OPEL AGILA DIESEL 1300, μοντέλο 2009, χρώματος μπλε ελεκτρίκ, με αριθμό κυκλοφορίας ΚΜΤ7738. Πιθανός προορισμός τους ήταν η Μονεμβασιά.

Ο David έχει λευκά μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1,85μ και είναι αδύνατος. Φοράει καπέλο με μεγάλο γείσο. Η Lukretia έχει γκρίζα μαλλιά (φοράει περούκα), καστανά μάτια, ύψος 1,50μ και είναι αδύνατη.

methoni__3_

Δυστυχώς η εξαφάνιση του ζευγαριού άργησε να δηλωθεί για τουλάχιστον δυο εβδομάδες, με αποτέλεσμα πολλά πολύτιμα στοιχεία να έχουν πλέον χαθεί, όπως τα βιντεολυπτικά υλικά των καμερών που θα μπορούσαν να δείξουν την διαδρομή τουλάχιστον που ακολούθησαν αφού από την μια εικάζεται να κατευθύνθηκαν προς Μονεμβασία και από την άλλη εντοπίστηκαν στην Πύλο λίγο πριν εξαφανιστούν. Τα μοναδικά που προέκυψαν κι αυτά με τη βοήθεια της κόρης τους ήταν μόνο κάποια τραπεζικά στοιχεία μέσα από κινήσεις που έκαναν οι γονείς της γύρω στις 23 και 24 Ιανουαρίου το επίμαχο διάστημα.

methoni__2_

Εκτός από την κόρη τους Julianna Robinson, η οποία βρίσκεται συνεχώς σε επαφή με τους φίλους των γονιών της που ζουν στην Μεθώνη η εξαφάνιση του 83χρονου David Harrison Robinson και της 80χρονης Lucretia Robinson έχει συγκλονίσει και τον ανιψιό τους Tanus Set τον οποίο είχαν αναλάβει να μεγαλώσουν στα παιδικά του χρόνια. Με μια φωτογραφία τους από τα παλιά, ο Tanus Set σε ανάρτηση του θυμάται πολλά από όσα έζησε κοντά τους:

«Επικήδειος για τον Ντέιβιντ και τη Λουκρητία Ρόμπινσον Φεβρουάριος 2023

“Η ζωή είναι ένας σύνθετος γρίφος, αλλά μπορεί να λυθεί”.

Ο θείος μου Ντέιβιντ και η θεία μου Λουκρητία δεν μου είπαν ποτέ ακριβώς αυτά τα λόγια, αλλά από όσο μπορώ να πω τα πίστευαν. Μου έμαθαν ότι ο κόσμος είναι λογικός και ότι τα κίνητρα των ανθρώπων θα μπορούσαν να γίνουν κατανοητά και να κατακτηθούν αρκεί κάποιος να έχει το μυαλό να τα επεξεργαστεί.

Ήμουν ευλογημένος να έχω μια ευρύτερη οικογένεια που ήταν πολύ καλή μαζί μου στα παιδικά μου χρόνια. Σε διάφορες στιγμές ένιωθα οδυνηρά μόνος, παρόλο που είχα μερικούς καλούς φίλους. Ωστόσο, τα τρία ζευγάρια των θείων μου που ζούσαν κοντά στην Ουάσινγκτον και στο Σιάτλ Ουάσινγκτον με έκαναν να αισθάνομαι την καλοδεχούμενη αγάπη. Κάθε ένα από τα τρία ζευγάρια μου έδωσε και κάτι διαφορετικό.

Στην περίπτωση του Δαβίδ και της Λουκρητίας, ήταν η χαρά του διανοητισμού. Και οι δύο αγαπούσαν την επιστήμη, την ιστορία, την πολιτική, τη φιλοσοφία, τα οικονομικά και πολλά άλλα θέματα, ενώ μεταλαμπάδευσαν σε μένα μια παρόμοια φλογερή αγάπη για τα ακαδημαϊκά πράγματα. Θυμάμαι να συζητάμε και να μαλώνουμε αργά τη νύχτα για πολλά βράδια. Θυμάμαι να πηγαίνουν εμένα και την κόρη τους Julianna σε μουσεία και σε άλλα πολιτιστικά δρώμενα. Κατά τη διάρκεια της εφηβείας μου, έζησαν κοντά τους μερικές από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές μου.

Συχνά αναφέρονταν στους τρόπους για να διατηρείς καλές σχέσεις αλλά και πώς να ζήσεις μια καλή ζωή. Δεν συμφωνούσα πάντα μαζί τους, αλλά με έκαναν να αναρωτηθώ τι σημαίνει να είσαι καλός με τους ανθρώπους και τι αξίζει στη ζωή. Εν ολίγοις, είχαν τεράστιο αντίκτυπο σε μένα γιατί με βοήθησαν να κρατήσω την λογική μου στα προβληματικά εφηβικά μου χρόνια.

Πριν μερικά χρόνια μετακόμισαν στην αγαπημένη τους χώρα την Ελλάδα, όπου ζουν οι θεοί, και δεν έχω πια επαφή μαζί τους. Μου λένε ότι επέλεξαν να συναντήσουν τον θάνατο με τον ίδιο τρόπο που έζησαν τη ζωή, με τους δικούς τους όρους. Είμαι σοκαρισμένος και τους σκέφτομαι σχεδόν συνέχεια. Συνέβαλαν αρκετά στο ποιος είμαι και θα τους είμαι πάντα ευγνώμων για την αγάπη που μου έδωσαν».

Πάντως, η κόρη τους Julianna Robinson έχει ξεκινήσει ήδη και αναζητά μέσα από την σελίδα της στο Facebook δικηγόρο που θα αναλάβει την τακτοποίηση της διαθήκης των γονιών της. Όπως αναφέρει η περίπτωση της είναι εύκολη, καθώς είναι η μοναδική κληρονόμος, ωστόσο αυτό που δυσκολεύει τη διαδικασία είναι το γεγονός πως τα ακίνητα που κληρονομεί, βρίσκονται σε Ελλάδα και Αμερική με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει τη διαδικασία.