Αρχική Ν. Αργολίδος Μετά τον Πανελλήνιο σάλο έγινε πρόσληψη παιδιάτρου στο Νοσοκομείο Άργους

Μετά τον Πανελλήνιο σάλο έγινε πρόσληψη παιδιάτρου στο Νοσοκομείο Άργους

Η κραυγή αγωνίας του πατέρα, οι κινητοποιήσεις των υγειονομικών, οι παρεμβάσεις εισαγγελέα και τα σοβαρά προβλήματα με τις ετοιμόγεννες «έφεραν» έναν παιδίατρο στο Νοσοκομείο του Άργους.

Μέχρι τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έφτασαν και προσωπικές καταγγελίες για την έλλειψη παιδιάτρου στο Νοσοκομείο του Άργους, καθώς εάν κάποιο παιδί στην περιοχή χρειαστεί νοσηλεία, θα πρέπει να διακομιστεί στην Αθήνα ή την Τρίπολη.

Πριν από λίγο καιρό, μάλιστα, χρειάστηκε εισαγγελική εντολή για να βρεθεί ιδιώτης παιδίατρος να συνοδεύσει παιδί με σπασμούς με το ασθενοφόρο στην Αθήνα.

Παράλληλα, πρωτόγνωρες συνθήκες βιώνουν και οι ετοιμόγεννες γυναίκες που απευθύνονται στο νοσοκομείο του Άργους για να γεννήσουν.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, οι επίτοκες υποχρεώνονται είτε να έχουν τον δικό τους προσωπικό ιδιώτη παιδίατρο ή να παραπεμφθούν σε άλλο νοσοκομείο, είτε να υπογράψουν ότι θα γεννήσουν με κίνδυνο για τη ζωή του παιδιού (κάτι που επισημαίνεται και στην υπεύθυνη δήλωση), αν η γέννα πραγματοποιηθεί εκεί και σημειωθεί οποιασδήποτε επιπλοκή.

Πέρα από τις μακροχρόνιες κινητοποιήσεις των υγειονομικών της περιοχής, αλλά και την παρέμβαση εισαγγελέα σε κάποιες περιπτώσεις, το θέμα έφτασε μέχρι το γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς γονέας του έστειλε επιστολή-κραυγή αγωνίας με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος Κουβαράς που είναι πατέρας δύο παιδιών κατήγγειλε ότι δεν υπάρχει κανένας παιδίατρος στα δύο νοσοκομεία της Αργολίδας.

Το 2016, μαζί με τη σύζυγο του, αποφάσισαν να φύγουν από την Αθήνα και να εγκατασταθούν μόνιμα στο Ναύπλιο, φτιάχνοντας την οικογένειά τους και τη δική τους επιχείρηση: Ένα ραφείο και μικρό μουσείο-εκθετήριο για την ιστορία των υφαντικών υλών στην Αργολίδα.

Σήμερα ωστόσο, επτά χρόνια μετά και έχοντας πλέον αποκτήσει δύο αγόρια -ηλικίας επτά και τεσσάρων ετών σήμερα- αναγκάστηκε να απευθυνθεί με επιστολή του στο γραφείο του πρωθυπουργού, καθώς όπως λέει, μια σειρά γεγονότων τον οδήγησαν στο τρομακτικό συμπέρασμα ότι η οικογένειά του βρίσκεται «στον αέρα», αν κάποια στιγμή κάτι δεν πάει καλά.

Μετά από όλες αυτές τις καταστάσεις, σήμερα, Δευτέρα, δημοσιεύτηκε από το υπουργείο Υγείας στη «Διαύγεια» ο διορισμός της παιδιάτρου Ελένης Παπαδάκου, επιμελήτριας Β, στο Νοσοκομείο της Αργολίδας.