Αρχική Eπικαιρότητα Σεισμός στην Τουρκία: Στην Αντιόχεια ο Νίκος Δένδιας μαζί με τον Τσαβούσογλου

Σεισμός στην Τουρκία: Στην Αντιόχεια ο Νίκος Δένδιας μαζί με τον Τσαβούσογλου

Την Αντιόχεια, που δέχθηκε ισχυρό πλήγμα από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ επισκέπτεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, που θα συνοδεύεται από τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο κ. Δένδιας προσγειώθηκε στα Άδανα, όπου είχε συνομιλίες με τον κ. Τσαβούσογλου.

Κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία θα συναντηθεί με τα μέλη της Ελληνικής Αποστολής βοηθείας, η οποία επιχειρεί στις περιοχές που έχουν υποστεί καταστροφικές ζημιές από τους πρόσφατους σεισμούς.

Επιπλέον, ο Υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί το Κέντρο Επιχειρήσεων στην Αντιόχεια και θα ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις, οι οποίες αφορούν στην προσπάθεια απεγκλωβισμού και διάσωσης, καθώς και για τις ανάγκες σε ανθρωπιστική βοήθεια που έχουν δημιουργηθεί.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης θα εξετασθούν και τρόποι περαιτέρω συνδρομής της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών των σεισμών.

Να σημειωθεί ότι ο Υπουργός Εξωτερικών έχει δώσει οδηγίες στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία μας στη Γενεύη να προβεί σε ενέργειες ώστε να δοθεί έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια μέσω του OCHA ( United Nations Office for the Coordination of Humanitarian Affairs) σε Τουρκίακαι Συρία .

Επιπλέον, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, έχει αναλάβει τον συντονισμό των φορέων και των ιδιωτών, οι οποίοι επιθυμούν να συνδράμουν στις ενέργειες συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας για τις πληγείσες περιοχές σε Τουρκία και Συρία.