Αρχική Eπικαιρότητα Μητσοτάκης: Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» προς τους άνδρες της ΕΜΑΚ – Φίλοι οι...

Μητσοτάκης: Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» προς τους άνδρες της ΕΜΑΚ – Φίλοι οι λαοί Ελλάδας και Τουρκίας

«Η χώρα μας έπραξε το αυτονόητο, όπως έκανε και το 1999, και όπως θα κάνουμε πάντα», επισήμανε ο πρωθυπουργός

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» προς τους άνδρες της ΕΜΑΚ που επιχειρούν στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας κάτω από αντίξοες συνθήκες, διατύπωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με μια ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Στην εβδομαδιαία ανάρτησή του, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συγκίνηση που προκάλεσαν οι Έλληνες διασώστες, αλλά και την περηφάνια με τις προσπάθειές τους και τη διάσωση πέντε ανθρώπων.

«Η χώρα μας έπραξε το αυτονόητο, όπως έκανε και το 1999, και όπως θα κάνουμε πάντα. Σπεύσαμε από την πρώτη στιγμή να θέσουμε τις δυνατότητες της ελληνικής πολιτείας στη διάθεση των αρχών της γειτονικής χώρας. Όπως είπα και στον πρόεδρο Ερντογάν, αυτήν την ώρα της ανάγκης και της οδύνης είμαστε εδώ για ό,τι βοήθεια χρειαστούν. Μπορεί να έχουμε πολιτικές διαφορές, όμως οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας είναι φίλοι. Και αυτό αποδεικνύεται από το κύμα συμπαράστασης που έχει εκδηλωθεί σε όλη τη χώρα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Προηγούμενο άρθροΚαλαμάτα | Αυτοκίνητο ισοπεδώθηκε όταν καταπλακώθηκε από βράχο
Επόμενο άρθροΣε εξέλιξη η συλλογή υλικού από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας