Αρχική Eπικαιρότητα Τρόμος για επιβάτες αεροπορικής πτήσης – Στις φλόγες ο κινητήρας του αεροπλάνου...

Τρόμος για επιβάτες αεροπορικής πτήσης – Στις φλόγες ο κινητήρας του αεροπλάνου (Βίντεο)

Tον απόλυτο τρόμο βίωσαν οι επιβάτες αεροπορικής πτήσης από το Εδιμβούργο με προορισμό τη Νέα Υόρκη.

Στιγμές τρόμου και πανικού βίωσαν οι επιβάτες της αεροπορικής πτήσης DAL209 της Delta Airlines στο Εδιμβούργο με προορισμό τη Νέα Υόρκη, όταν λίγο μετά την απογείωση ο κινητήρας του αεροπλάνου παρουσίασε προβλήματα και λίγο μετά τυλίχθηκε στις φλόγες.

Το αεροπλάνο άλλαξε γρήγορα την πορεία του για να προσγειωθεί εκτάκτως στο αεροδρόμιο Prestwick.

Πλάνα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τη φωτιά που είχε ξεσπάσει στο φτερό του αεροσκάφους. Σοκαρισμένοι οι επιβάτες ανέφεραν ότι άκουσαν έναν δυνατό κρότο πριν το αεροπλάνο αλλάξει πορεία.

Στην πτήση βρισκόταν η δημοσιογράφος του BBC Scotland News, Laura Pettigrew. «Το αεροπλάνο απογειώθηκε και ακουγόταν ένας δυνατός θόρυβος από τον κινητήρα, παρόμοιος με τον αυτόν που ακούγεται συνήθως κατά την απογείωση και την προσγείωση, αλλά φαινόταν να συνεχίζεται μόλις βρεθήκαμε στον αέρα», είπε η δημοσιογράφος.

«Ο πιλότος περπάτησε κατά μήκος του αεροπλάνου και μετά ακολούθησε μια ανακοίνωση, αλλά κανείς δεν μπορούσε να την ακούσει. Σύντομα συνειδητοποιήσαμε ότι ετοιμαζόμασταν να προσγειωθούμε. Όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε, είδαμε πυροσβεστικά οχήματα και πυροσβέστες με σωλήνες να τρέχουν προς το μέρος μας» ανέφερε η δημοσιογράφος.

Όπως εξήγησε η Pettigrew, «μας είπαν να αφήσουμε όλα τα υπάρχοντά μας και να κατέβουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε. Δεν υπήρχε πραγματικός πανικός μεταξύ των επιβατών, απλώς σύγχυση. Ωστόσο, ορισμένες οικογένειες με παιδιά ήταν αρκετά στενοχωρημένες».

Η δημοσιογράφος του BBC τόνισε ότι δεν είχε αντιληφθεί πόσο σοβαρό ήταν το περιστατικό μέχρι που μπήκαν στο αεροδρόμιο και άκουσαν ανθρώπους να μιλούν για αυτό που είχε συμβεί.

πηγή: in.gr