Αρχική Eπικαιρότητα Μεθώνη: Φίλος του ζευγαριού λέει ότι άφησαν σημείωμα στην κόρη τους –...

Μεθώνη: Φίλος του ζευγαριού λέει ότι άφησαν σημείωμα στην κόρη τους – «Θα σ’ αγαπάμε»

Μεγαλώνει το μυστήριο γύρω από την υπόθεση εξαφάνισης του ζευγαριού των Αμερικανών τα ίχνη του οποίου φαίνεται να έχουν χαθεί από τον Ιανουάριο. Ο 83χρονος Ντέιβιντ Χάρισον Ρόμπινσον και η 80χρονη σύζυγός του, Λουκρητία Ρόμπινσον έφυγαν από το σπίτι τους, στην περιοχή Ντάπια Μεθώνης κι έκτοτε αγνοούνται.

Οικογενειακός φίλος του ζευγαριού από τη Μεθώνη αναφέρει στο protothema.gr τους φόβους του για την τύχη του ηλικιωμένου ζευγαριού αλλά και το σημείωμα που άφησαν οι δύο γονείς για να το διαβάσει η κόρη τους, πάνω στο τραπέζι του σπιτιού, πριν εξαφανιστούν.

zeugari_methwni_in__1_

«Ανησυχώ για την τύχη των δύο αγαπημένων φίλων μου. Ο Ντέιβιντ και η Λουκρητία είναι από τα πιο αγαπημένα κι ερωτευμένα ζευγάρια που έχω δει ποτέ, γεμάτοι όρεξη για ζωή. Τους θαύμαζα γιατί παρά τη προχωρημένη τους ηλικία, άφηναν ζωντανή τη φαντασία τους , έκαναν διάφορα πράγματα μαζί κι αυτό άλλωστε φαίνεται από τις φωτογραφίες τους που αναρτούσαν στο Facebook» λέει στο protothema.gr και προσθέτει:

Όταν όμως η Λουκρητία παρουσίασε μια σπάνια παρενέργεια μετά τον εμβολιασμό της, την έκανε να λυγίσει ψυχολογικά και την ίδια και τον άντρα της. Παρουσίασε κινητικά προβλήματα, η γυναίκα και είχε και άνοια. Θέλω να σας πω, ότι η αστυνομία βρήκε ένα σημείωμα πανω στο τραπέζι όπου οι δύο γονείς απευθύνονταν προς την κόρη τους. Στο σημείωμα έγραφαν: «Θα σε αγαπάμε παιδί μου και να μην στενοχωριέσαι…». Ο νους μας πηγαίνει στο κακό. Οι άνθρωποι αυτοί είτε θέλησαν να κάνουν κακό στον εαυτό τους είτε τους συνέβη κάποιο ατύχημα. Εύχομαι να βρεθούν ζωντανοί και να τελειώσει η αγωνία μας» καταλήγει ο οικογενειακός φίλος του ζευγαριού από τη Μεθώνη.

Η κόρη του ζευγαριού, η οποία ζει μόνιμα στις ΗΠΑ δηλώνει σίγουρη οτι οι γονείς της έχουν αυτοκτονήσει ενώ η Γραμμή Ζωής και συγκεκριμένα η υπηρεσία Silver Alert έχει δεχτεί μαρυρίες που ισχυρίζονται ότι είδαν το ηλικιωμένο ζευγάρι να περπατά σε κεντρικούς δρόμους, στην πόλη της Καλαμάτας και στην Ελευσίνα. Γίνονται έρευνες για τη διασταύρωση αυτών των πληροφοριών από τις αρχές και τους εθελοντές προκειμένου να εντοπιστεί το γρηγορότερο το ηλικιωμένο ζευγάρι.

Το ζευγάρι είχε εγκαταλείψει την Αμερική και έμενε χρόνια σε δικό του σπίτι στην περιοχή Ντάπια Μεθώνης με θέα προς τη θάλασσα και το κάστρο. Είχαν αποκτήσει φιλικές σχέσεις και με αρκετούς από τους μόνιμους κατοίκους. Φίλη τους από την περιοχή είναι και η γυναίκα που δήλωσε την εξαφάνισή τους, στις 6 Φεβρουαρίου στο Α.Τ της Καλαμάτας κι η οποία άρχισε να τους αναζητά τηλεφωνικά από τις 23 Ιανουαρίου. Η γυναίκα όσες φορές και αν τους κάλεσε δεν κατάφερε να τους εντοπίσει με αποτέλεσμα να επικοινωνήσει με την κόρη τους. Οι δυο τους αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δήλωση εξαφάνισης.

Οι φόβοι της κόρης για την τύχη των γονιών της μεγαλώνουν καθώς είναι πολλές οι μέρες που το ζευγάρι βρίσκεται μακριά από το σπίτι του χωρίς να έχει δώσει σημεία ζωής. Σε ανάρτησή της στο Facebook , η κόρη του ζευγαριού, Τζολιάνα Ρόμπινσον αναφέρει: «Από σήμερα, οι γονείς μου αγνοούνται επισήμως και θεωρούνται νεκροί από δική τους θέληση (λεπτομέρειες δεν είναι διαθέσιμες, καθώς ήταν πολύ κλειστοί άνθρωποι). Βρίσκονταν στην Ελλάδα όταν συνέβη- δεν ξέρω πού πήγαν για να βάλουν τέλος στη ζωή τους, οπότε μέχρι να βρεθούν τα πτώματά τους χρειάζομαι τη βοήθεια της κοινότητάς μου για να παραμείνω λειτουργική…».

zeugari_methwni_in__2_

Το Silver Alert για το ζευγάρι Αμερικανων 

Για τον 83χρονο Ντέιβιντ Χάρισον Ρόμπινσον και την 80χρονη σύζυγό του Λουκρητία Ρόμπισον έχει σημάνει και Silver Alert.

Ο 83χρονος David Harrison Robinson και η 80χρονη σύζυγός του, Lukretia Robinson έφυγαν από το σπίτι τους, στην περιοχή Ντάπια Μεθώνης του δήμου Πύλου Νέστορος στην Μεσσηνία, με το αυτοκίνητό τους μάρκας OPEL AGILA DIESEL 1300, μοντέλο 2009, χρώματος μπλε ελεκτρίκ, με αριθμό κυκλοφορίας ΚΜΤ7738. Πιθανός προορισμός τους ήταν η Μονεμβασιά.

Ο David έχει λευκά μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1,85μ και είναι αδύνατος. Φοράει καπέλο με μεγάλο γείσο. Η Lukretia έχει γκρίζα μαλλιά (φοράει περούκα), καστανά μάτια, ύψος 1,50μ και είναι αδύνατη.

Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ ειδοποιήθηκε από την οικογένειά τους το απόγευμα της 08/02/2023 και ενεργοποίησε Silver Alert. Η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο.

H 80χρονη Lukretia Robinson είναι ενεργή και στα social media διατηρώντας δικό της προφίλ στο Facebook, αναρτώντας συνεχώς προσωπικές της φωτογραφίες, αλλά και στο πλευρό του συζύγου της.