Αρχική Eπικαιρότητα Τέλη κυκλοφορίας: Λήγει η προθεσμία – Πότε έρχεται το μέτρο «με τον...

Τέλη κυκλοφορίας: Λήγει η προθεσμία – Πότε έρχεται το μέτρο «με τον μήνα»

Μέχρι και την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου έχουν τη δυνατότητα οι ιδιοκτήτες οχημάτων να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2023 καθώς ολοκληρώνεται η δίμηνη παράταση που έχει δοθεί. Τα ειδοποιητήρια μπορούν να αναζητηθούν στην πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ ενώ και φέτος η καταβολή μπορεί να γίνει και με την επιλογή του QR Code, ώστε να πληρωθούν ηλεκτρονικά δίχως κωδικό πληρωμής.

Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας μπορεί να γίνει με τρεις διαφορετικούς τρόπους:

-Μέσω των μηχανημάτων αυτόματων συναλλαγών που βρίσκονται στις τράπεζες. Σε αυτή την περίπτωση θα σας ζητηθεί το QR Code, το εικονίδιο δηλαδή που βρίσκεται πάνω δεξιά στο ειδοποιητήριο.

-Μέσω Web Banking εφόσον έχετε πρόσβαση στη διαθέσιμη, από την τράπεζά σας, εφαρμογή. Σε αυτή την περίπτωση θα σας ζητηθεί ο κωδικός RF. Είναι ο 23ψήφιος αριθμός που βρίσκεται στο κέντρο του ειδοποιητηρίου αμέσως μετά τα γράμματα «RF».

Τέλος, να μεταβείτε στην πλησιέστερη τράπεζα ή σε κάποιο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ και να πληρώσετε στο ταμείο, έχοντας εκτυπώσει εκ των προτέρων το ειδοποιητήριο.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές, πρόκειται να τεθεί φέτος σε εφαρμογή το μέτρο «τέλη κυκλοφορίας με το μήνα», προκειμένου να διευκολυνθούν περίπου 120.000 ιδιοκτήτες Ι.Χ. που έθεσαν, αλλά και όσοι θέσουν έως το τέλος Φεβρουαρίου τα οχήματά τους σε ακινησία.

Το μέτρο προβλέπει ότι αν κάποιος επανακυκλοφορήσει το όχημά του για ένα μήνα θα πληρώσει το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12, για 3 μήνες τα 3/12 για 4 μήνες τα 4/12 και ούτω καθεξής.