Αρχική Eπικαιρότητα Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Σε ετοιμότητα και το ΕΚΑΒ

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Σε ετοιμότητα και το ΕΚΑΒ

Εν όψει του κύματος κακοκαιρίας, το οποίο σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, αναμένεται στη χώρα μας τις επόμενες ώρες και σε συνέχεια έκτακτης σύσκεψης του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου έχει θέσει σε μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα όλους τους υγειονομικούς σχηματισμούς.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ:

Προς την κατεύθυνση αυτή οι υγειονομικές δομές παρακαλούνται να προβούν στα ακόλουθα:

1) Να θέσουν σε μέγιστη Επιχειρησιακή Ετοιμότητα το προσωπικό των Υγειονομικών Σχηματισμών αρμοδιότητας τους και ειδικότερα τα στελέχη Διοίκησης και όσους εμπλέκονται στη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων.

2) Να δώσουν εντολή ώστε να διενεργούνται συνεχείς τεχνικοί έλεγχοι σε όλες τις κρίσιμες υποδομές των Υγειονομικών Σχηματισμών (ηλεκτρικό ρεύμα, ύδρευση, έλεγχος Η/Ζ, έλεγχος φρεατίων απορροής υδάτων, έλεγχος εγκαταστάσεων αερίων, κτλ..).

3) Οι Διοικήσεις να είναι σε συνεχή επικοινωνία με στελέχη της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να διασφαλίζουν ανοιχτούς τους δρόμους πρόσβασης προς τους Υγειονομικούς Σχηματισμούς και να μεριμνήσουν για ρήξη άλατος σε σκάλες και στους εξωτερικούς χώρους προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα και ατύχημα κατά την πρόσβαση στους Υγειονομικούς Σχηματισμούς.

4) Οι Διοικήσεις να είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους Διευθυντές των Παραρτημάτων ΕΚΑΒ & τους Υπευθύνους των Τομέων ΕΚΑΒ όσο και με τους επικεφαλής των Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Αρχών της περιοχής τους για την αντιμετώπιση οποιοδήποτε προβλήματος παρουσιαστεί.

Προηγούμενο άρθρο“Μην πάω στο Παίδων και τον φάω…” Σοκάρουν οι διάλογοι των ανήλικων που μαχαίρωσαν 15χρονο
Επόμενο άρθροΠάτρα: Θρίλερ με τον εγκλωβισμό κυνηγού – Επιχείρηση διάσωσης από την ΕΜΑΚ