Αρχική Eπικαιρότητα Πετρέλαιο: Πλαφόν 100 ευρώ στο βαρέλι ντίζελ και 45 ευρώ στο μαζούτ...

Πετρέλαιο: Πλαφόν 100 ευρώ στο βαρέλι ντίζελ και 45 ευρώ στο μαζούτ της Ρωσίας αποφάσισε η ΕΕ

Πλαφόν στα προϊόντα πετρελαίου από τη Ρωσία αποφάσισαν σήμερα (3.2.2023) να επιβάλλουν τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, με τη σουηδική προεδρία να κάνει τη σχετική ανακοίνωση στο Twitter.

Ειδικότερα, το πλαφόν αφορά προϊόντα πετρελαίου από τη Ρωσία όπως το μαζούτ και το ντίζελ. Οι «27» αποφάσισαν να επιβληθεί πλαφόν 100 δολαρίων ανά βαρέλι για το ντίζελ και για ανάλογα πετρελαϊκά προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Παράλληλα, αποφάσισαν την επιβολή πλαφόν στα 45 δολάρια ανά βαρέλι για τα χαμηλής ποιότητας πετρελαϊκά καύσιμα, όπως το μαζούτ. Η πρόταση είναι να ισχύσουν οι τιμές αυτές από τις 5 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για μια «σημαντική συμφωνία που εντάσσεται στη συνεχιζόμενη απάντηση της ΕΕ και των εταίρων της στον ρωσικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας», ανακοίνωσε η σουηδική προεδρία της ΕΕ στο Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι ο «χορός» για το πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο είχε ανοίξει από το περασμένο έτος, όταν η ΕΕ, η G7 και η Αυστραλία επέβαλαν ανώτατη τιμή 60 ευρώ στο βαρέλι του αργού. Η κίνηση αυτή είχε προκαλέσει μείωση στα έσοδα της Ρωσίας.

Προηγούμενο άρθροΕπιδείνωση καιρού: Συστάσεις από τη ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. προς τους οδηγούς
Επόμενο άρθροΥπουργείο Πολιτισμού: Τι αλλάζει για τα πέντε μεγάλα δημόσια μουσεία της χώρας με την μετατροπή τους σε ΝΠΔΔ