Αρχική Eπικαιρότητα Καιρός – Meteo: Βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές αύριο Παρασκευή (3/2)

Καιρός – Meteo: Βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές αύριο Παρασκευή (3/2)

Βροχερός αναμένεται να είναι ο καιρός αύριο Παρασκευή (2.2.2023) στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδας, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αλλά και σε θαλάσσια τμήματα κυρίως του Αιγαίου.

Μάλιστα, σε  τμήματα του Αιγαίου αναμένονται και τοπικές καταιγίδες αλλά και πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις. Ωστόσο, τα φαινόμενα του καιρού θα εξασθενήσουν σταδιακά μέσα στην ημέρα από τα βόρεια προς τα νότια και έως τις νυχτερινές ώρες αναμένεται να εξασθενήσουν σε όλες τις περιοχές, αναφέρει το meteo.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στις μέγιστες τιμές της κυρίως στα ανατολικά και βόρεια και θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -5 έως 7 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 11, στην Ήπειρο από -4 έως 13 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -4 έως 12, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -3 έως 15, στα Επτάνησα από 5 έως 14 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 1 έως 10 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα και στην Κρήτη από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο στην Αττική

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές βροχοπτώσεις τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 3-4 Μποφόρ και στα ανατολικά έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι τοπικά έως 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός αύριο στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αρχικά νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών με γρήγορη βελτίωση και ηλιοφάνεια στο υπόλοιπο της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικοί γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ