Αρχική Eπικαιρότητα Τουρκικά ΜΜΕ: Στο στόχαστρο Μητσοτάκης και Φλώρος

Τουρκικά ΜΜΕ: Στο στόχαστρο Μητσοτάκης και Φλώρος

«Η Ελλάδα που έχει μπει σε κούρσα εξοπλισμών εναντίον της Τουρκίας έχει στρέψει το βλέμμα της στο Κογκρέσο» ανέφεραν τα Τουρκικά ΜΜΕ

Όσο η Τουρκία πλησιάζει στις εκλογές της 14ης Μαΐου, η κόντρα με την Ελλάδα θα κλιμακώνεται. Μετά την αιχμηρή απάντηση Μητσοτάκη για το γιουρούσι του Ερντογάν, τα Τουρκικά ΜΜΕ βάζουν ξανά στο στόχαστρο τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, Κωνσταντίνο Φλώρο, αυτήν την φορά με αφορμή τα εξοπλιστικά.

Το φιλοκυβερνητικό δίκτυο Haber Global, παρουσίασε ένα ρεπορτάζ κατά την διάρκεια του οποίου κατηγορούσε τον Κωνσταντίνο Φλώρο για «προβοκατόρικες» δηλώσεις και «πολεμικές απειλές» κατά της Τουρκίας

Τι αναφέρει το ρεπορτάζ της Haber Global

Το ρεπορτάζ συνεχίζει λέγοντας πως  «Ο Κωνσταντίνος Φλώρος έστειλε προβοκατόρικα μηνύματα προς την Τουρκία ουσιαστικά εξέφρασε πολεμικές απειλές. Δήλωσε πως είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε εξωτερική επέμβαση και τόνισε πως «στους αιθέρες στις θάλασσες και στη στεριά η υπεροχή είναι δική μας»».

«Η Ελλάδα που έχει μπει σε κούρσα εξοπλισμών εναντίον της Τουρκίας έχει στρέψει το βλέμμα της στο Κογκρέσο. Διότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θέλει την πώληση των F-16 στην Τουρκία. Η Ελλάδα εξοπλίζεται σε επίπεδα που δείχνει να ετοιμάζεται για πόλεμο. Και τώρα από τις ΗΠΑ διεκδικεί τα μαχητικά F-35 ενώ έχει από τη Γαλλία έχει αγοράζει μαχητικά Rafale και φρεγάτες» αναφέρει το ρεπορτάζ του Haber Global.

Γιατί ο Ερντογάν εμμένει στην κόντρα με την Ελλάδα

Η κόντρα Τουρκίας – Ελλάδας εξηγείται για τουλάχιστον πέντε λόγους.

Η σταδιακή αλλαγή ισορροπιών στο Αιγαίο, οι σχέσεις Αθήνας και Ουάσιγκτον και η στήριξη της χώρας μας σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στα ελληνοτουρκικά, τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας αλλά και το πάγωμα από ΗΠΑ για την απόκτηση F-16 , είναι οι βασικότεροι λόγοι που έχουν κάνει έξαλλο τον Ερντογάν.

Την ίδια στιγμή, ο Τούρκος πρόεδρος συνεχίζει να βλέπει την πλάτη των αντιπάλων του στις δημοσκοπήσεις. Ο Ερντογάν θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα να φέρει πίσω τους ψηφοφόρους του τάζοντας τα πάντα προκειμένου να εξασφαλίσει την πολιτική του επιβίωση και να διεκδικήσει με αξιώσεις μία ακόμη προεδρική θητεία. 

Την συμφωνία με Λιβύη θα ψηφίσει το τουρκικό κοινοβούλιο

Μέσα στην συνεχή ένταση που υπάρχει στην πολιτική σκηνή της Τουρκίας, η Κυβέρνηση πρόκειται να φέρει προς ψήφιση στο τουρκικό κοινοβούλιο την συμφωνία με την Λιβύη. Αυτό ερμηνεύεται ως ένα ακόμα βήμα για να ξεκινήσουν οι έρευνες υδρογονανθράκων.

Κατόπιν τούτου, άμεσα θα ξεκινήσουν οι έρευνες νότια της Κρήτης και σε χερσαίες περιοχές της Λιβύης και μπορεί να μπλέξει τα πράγματα η Τουρκία έχοντας και μια έγκριση από το τουρκικό κοινοβούλιο.

Τέλος, η Άγκυρα αξιολόγησε θετικά την επίσκεψη της πρωθυπουργού της Ιταλίας στην Τρίπολη και την υπογραφή συμφωνίας με το Ντιμπέιμπα για το φυσικό αέριο της Λιβύης και για την διεξαγωγή ερευνών.

Με δικό του νομάρχη τα έβαλε ο… Ερντογάν

Ο Σουλτάνος έχει αρχίσει να χάνει τον έλεγχο. Αυτό αποδεικνύεται από έναν νέο επεισόδιο στο οποίο ο Ερντογάν τα βάζει με έναν νομάρχη που ο ίδιος έχει διορίσει, σχετικά με έναν δρόμο που έχει πρόβλημα και ήδη κατασκευάζεται. Φυσικά, ο νομάρχης δεν απαντά στον Τούρκο πρόεδρο, αλλά δίνει δημόσια εξηγήσεις προκειμένου να λυθεί το θέμα.

Ερντογάν: Υπάρχει ένα σημείο του δρόμου στην περιοχή Σόγιουτ. Μου είπαν πως δεν έχει ολοκληρωθεί. Δεν ξέρω πείτε μου… Που είναι ο νομάρχης; Για πες μου πόσα χιλιόμετρα; … Πες μου αυτά που έχουν απομείνει… Πάρε το μικρόφωνο.. Το μικρόφωνο.

Νομάρχης: Ο δρόμος έχει μήκος 26 χιλιομέτρων. Τα 2 χιλιόμετρα έχουν πρόβλημα…

Ερντογάν: Κύριε νομάρχη. Εγώ δεν σου ρώτησα το μήκος του δρόμου … Ρωτώ σε ποιο σημείο είναι ο δρόμος είναι προβληματικός.

Νομάρχης: Είναι δυο χιλιόμετρα, και κατασκευάζεται..

Ερντογάν: Εσύ για άλλα πράγματα μου έλεγες! Κύριε Αντίλ (υπουργός μεταφορών), αμέσως τώρα να τελειώσει το θέμα, Αμέσως τώρα, όχι αύριο αλλά τώρα».