Αρχική Eπικαιρότητα Κορωνοϊός: Η πανδημία δεν έχει τελειώσει, προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Κορωνοϊός: Η πανδημία δεν έχει τελειώσει, προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Η Covid-19 παραμένει πανδημική «κατάσταση παγκόσμιας έκτακτης ανάγκης», το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού, ανακοίνωσε την Δευτέρα ο  Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), ο οποίος όμως βλέπει ελπίδα για το μέλλον.

Η πανδημία είναι πιθανό να βρίσκεται σε «μεταβατικό σημείο» που συνεχίζει να χρήζει προσεκτικής διαχείρισης για να «περιοριστούν οι πιθανές αρνητικές επιπτώσεις» αναφέρει ο ΠΟΥ σε ανακοίνωσή του.

Στα τρία χρόνια που έχουν περάσει από τότε που ο ΠΟΥ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, πάνω από 6,8 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν επιβεβαιωμένα χάσει τη ζωή τους από τον ιό, αν και ο πραγματικός απολογισμός εκτιμάται ότι είναι μακράν μεγαλύτερος.

Η διάθεση εμβολίων και θεραπειών έχει αλλάξει σημαντικά την κατάσταση από το 2020 και ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, έχει εκφράσει την ελπίδα ότι η κατάσταση παγκόσμιας έκτακτης ανάγκης μπορεί να τερματιστεί φέτος.

Προηγούμενο άρθροΥπ. Εργασίας: Αναπροσαρμόζονται οι εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών -Τι αλλάζει
Επόμενο άρθροΣυνάντηση εργασίας της Χριστίνας Οικονόμου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου