Αρχική Ν. Αρκαδίας Τρίπολη: Ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Πελοπόννησο» (video)

Τρίπολη: Ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Πελοπόννησο» (video)

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Europe Direct Πελοπόννησος, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, συνδιοργάνωσαν ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Πελοπόννησο».
Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιηθηκε στην Αίθουσα του «Δ. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ» του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης.
Η εκδήλωση αναπτύχθηκε σε δύο θεματικές ενότητες: Η «Αναπτυξιακή στρατηγική της Πελοποννήσου» παρουσιάστηκε από τον περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα, ενώ η υπεύθυνη της ομάδας επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κα Άννα Δάντη ανέπτυξε τη συνεισφορά της ΕΕ στην Πελοπόννησο.
Η δεύτερη ενότητα ηταν αφιερωμένη στην «Κυκλική Οικονομία» στην οποία συζήτησαν ο ευρωβουλευτής κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) με τον γενικό γραμματέα της ΚΕΔΕ και πρόεδρο της ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΠΟΛΗΣ κ. Δημήτρη Καφαντάρη.
Εισαγωγική τοποθέτηση για την αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη σημερινή συγκυρία έκανε ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης και τέλος χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης.