Αρχική Ν. Μεσσηνίας Αρχαία Μεσσήνη: Μπήκε στον αρχαιολογικό χώρο αυτόματος απινιδωτής που δώρισε καλαματιανή εταιρεία

Αρχαία Μεσσήνη: Μπήκε στον αρχαιολογικό χώρο αυτόματος απινιδωτής που δώρισε καλαματιανή εταιρεία

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας ανακοινώνει ότι την Δευτέρα 23-01-2023 ολοκληρώθηκε η διαδικασία δωρεάς ενός Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή για τις ανάγκες του αρχαιολογικού χώρου της αρχαίας Μεσσήνης από την εταιρεία PanProd – Παντελόπουλος ΑΕ.

Η εν λόγω εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Καλαμάτα με αντικείμενο την τυποποίηση και εξαγωγή αγροτικών προϊόντων, είχε εκφράσει την επιθυμία να προβεί στην δωρεά του απινιδωτή, η οποία και έγινε ασμένως δεκτή από την Εφορεία ύστερα και από την έγκριση της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ο απινιδωτής παρεδόθη στην Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας κ. Ευαγγελία Μηλίτση-Κεχαγιά από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της εταιρείας κ. Νικόλαο Παντελόπουλο και στη συνέχεια τοποθετήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Μεσσήνης, ο οποίος δέχεται καθημερινά πλήθος επισκεπτών.

Επισημαίνεται ότι τον Νοέμβριο του 2022, σε συνεργασία με το European Resuscitation Council/Basic Life Support Provider Course και με την χρηματοδότηση του ΥΠΠΟΑ, ολοκληρώθηκε κύκλος εκπαιδευτικών σεμιναρίων με στόχο την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση των υπαλλήλων με ειδικότητα Φύλαξης-Πληροφόρησης και Διοικητικής Υποστήριξης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας στην εκμάθηση της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και της χρήσης του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (CPR/AED) για την υποστήριξη της καρδιακής λειτουργίας.
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας ευχαριστεί θερμά και από αυτήν τη θέση την εταιρεία PanProd – Παντελόπουλος ΑΕ για την εν λόγω δωρεά, η οποία ενδέχεται να αποδειχθεί σωτήρια σε περίπτωση ανάγκης για την παροχή Α΄ Βοηθειών στους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου.