Αρχική Ν. Ηλείας Ανδραβίδα: Οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια του Phantom F4 – Αγνοούνται...

Ανδραβίδα: Οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια του Phantom F4 – Αγνοούνται οι δύο χειριστές, ώρες αγωνίας

Οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια του αεροσκάφους F4 Phantom ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το protinews, τα συντρίμμια βρέθηκαν στην περιοχή που από την αρχή έψαχναν το Phantom, δηλαδή 35 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας και 8 δυτικά του Κατακόλου.

Στο αεροσκάφος, το οποίο εκτελούσε πτήση «χαμηλής ναυτιλίας», δηλαδή σε χαμηλό ύψος, επέβαιναν δυο ιπτάμενοι για τους οποίους παραμένει ασαφές τι έχει συμβεί καθώς δεν επιβεβαιώνονται οι πρώτες πληροφορίες ότι ενημέρωσαν οι ίδιοι πως κάνουν χρήση του συστήματος αυτόματης εγκατάλειψης. Οπως έγινε γνωστό για την πτώση ενημέρωσε το έτερο F-4, δηλαδή το Νο 1 του σχηματισμού της εκπαιδευτικής πτήσης, και όχι οι δύο χειριστές.

Το F-4 έπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας.

Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει: Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30 διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας.

Σε εξέλιξη είναι ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τους δύο άνδρες. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 2 ελικόπτερα Agusta ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, 1 ελικόπτερo Σικορσκι S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και πλωτά μέσα του Λιμενικoύ, ενώ σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκεται ένα C-130 και μια φρεγάτα.

Οι καρικές συνθήκες είναι καλές. Ωστόσο σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι μια δύσκολη επιχείρηση εφόσον οι δύο ιπτάμενοι δεν εντοπιστηκαν από την πρώτη στιγμή.

Προηγούμενο άρθροΘεοδωρικάκος: Δεν είχα ενημέρωση για τις σχέσεις αστυνομικών με τη Greek mafia
Επόμενο άρθροKοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασίνης