Αρχική Eπικαιρότητα Ρώμη: Αρχαίο άγαλμα του Ηρακλή «αναδύθηκε» από επισκευές υπονόμων

Ρώμη: Αρχαίο άγαλμα του Ηρακλή «αναδύθηκε» από επισκευές υπονόμων

Ανασκαφές στη Ρώμη, έφεραν στο φως ένα αρχαίο ρωμαϊκό άγαλμα που απεικονίζει τον μυθολογικό ήρωα Ηρακλή. Αρχαιολόγοι και μηχανικοί, αντίκρισαν το αρχαίο άγαλμα κατά τη διάρκεια επισκευών στο αποχετευτικό σύστημα, κάτω από ένα πάρκο της πόλης.

Το άγαλμα, χρονολογείται από τη ρωμαϊκή αυτοκρατορική περίοδο (27 π.Χ. έως 476 μ.Χ.) και βρέθηκε κάτω από το έδαφος γύρω στο 2ο μίλι κατά μήκος της αρχαίας Αππίας Οδού της Ρώμης.

Το Appia Antica Park μέσα από το Facebook ανέφερε ότι η περιοχή «μας επιφύλασσε μια μεγάλη έκπληξη: ένα μαρμάρινο άγαλμα σε φυσικό μέγεθος το οποίο, λόγω της παρουσίας της λεοντής που καλύπτει το κεφάλι του, μπορούμε σίγουρα να αναγνωρίσουμε ως μια φιγούρα που αντιπροσωπεύει τον Ηρακλή».

Το «δώρο» από τη ρωμαϊκή περίοδο εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών επισκευής σε ορισμένους σωλήνες αποχέτευσης που είχαν χαλάσει, προκαλώντας ακόμα και κατολισθήσεις.

Οι ανασκαφές έφτασαν σε βάθος 20 μέτρων και έγιναν με την παρουσία αρχαιολόγων, αφού όλη η πόλη είναι ένα… μουσείο και σε κάθε είδους ανασκαφές, για οποιοδήποτε λόγο, πάντα είναι κι εκείνοι παρόντες.

newsit.gr