Αρχική Ν. Αρκαδίας Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, “εδώ και 50 χρόνια δεν έχει υπάρξει συστηματική...

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, “εδώ και 50 χρόνια δεν έχει υπάρξει συστηματική και αποδοτική αγροτική πολιτική”

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας συναντήθηκε σήμερα Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, στα γραφεία της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με αντιπροσωπεία αγροτών, οι οποίοι του επέδωσαν ψήφισμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ).

Είχε προηγηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία αγροτών και κτηνοτρόφων στην αρκαδική πρωτεύουσα, στο πλαίσιο σχετικής απόφασης που είχε λάβει η ΟΑΣΠΠ.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, δήλωσε στην αντιπροσωπεία των αγροτών ότι στηρίζει τον αγώνα του αγροτικού κόσμου -“να πω από την αρχή ότι ο αγροτικός κόσμος έχει δίκιο και οι διαμαρτυρίες είναι δίκαιες” σημείωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας: “Εδώ και 50 χρόνια δεν έχει υπάρξει συστηματική και αποδοτική αγροτική πολιτική, ούτε καν στην διαχείριση των επιδοτήσεων. Πρέπει να υπάρξει ουσιαστική αγροτική πολιτική, είναι θέμα εθνικό η υποστήριξη του πρωτογενούς τομέα γενικότερα”.

Οπως ανακοίνωσε δε ο Π. Νίκας, στη συνάντησή του με τους εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου της Περιφέρειας Πελοποννήσου συναποφασίστηκε ότι την επόμενη εβδομάδα -Τετάρτη ή Πέμπτη- θα συγκληθεί σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας.

Σε αυτή, εκτός από τον περιφερειάρχη, θα μετάσχουν δύο εκπρόσωποι των αγροτών από την κάθε Περιφερειακή Ενότητα, οι 6 προϊστάμενοι των ΔΑΟΚ της Περιφέρειας και ο γενικός διευθυντής της εν λόγω υπηρεσίας, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Στάθης Αναστασόπουλος, ενώ θα επιδιωθεί -όπως τόνισε ο Π. Νίκας- να εκπροσωπηθεί και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:

“Στην σύσκεψη αυτή θα εξετάσουμε συνολικά τα ζητήματα με τα οποία είναι αντιμέτωπος ο αγροτικός κόσμος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως οι καταστροφές στην παραγωγή -είτε από τις καιρικές συνθήκες, είτε από ασθένειες-, κι ακόμα θέματα όπως τα προβλήματα στην κτηνοτροφία, αλλά και το μεγάλο ζήτημα της άρδευσης, καθώς και τις επιπτώσεις από τη συντελούμενη ερημοποίηση στην ανατολική Πελοπόννησο λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Θα γίνει συζήτηση και θα αναζητήσουμε λύσεις, ενώ όλοι όσοι έχουμε ρόλο θεσμικό -από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, τον δήμαρχο, τον περιφερειάρχη, μέχρι την κυβέρνηση- θα πρέπει να αναλάβουμε τις όποιες ευθύνες μας αναλογούν” επισήμανε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας καταλήγοντας, προσθέτοντας ότι τέτοιες συσκέψεις -είτε συνολικά για την Περιφέρεια είτε για κάποια από τις Π.Ε.- θα συγκαλούνται όποτε το ζητούν οι αγρότες.

 

Το ψήφισμα που επιδόθηκε από τους αγρότες στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα μπορείτε να δείτε εδώ:

Ψήφισμα