Αρχική Περ. Πελοποννήσου Μειωμένο το επίπεδο εμβολιασμού κατά της γρίπης σε σχέση με προηγούμενα έτη...

Μειωμένο το επίπεδο εμβολιασμού κατά της γρίπης σε σχέση με προηγούμενα έτη (video)

Συνεχίζουν να απασχολούν την ελληνική κοινότητα οι ιοί του Covid, της γρίπης και του RSV. Δυστυχώς, τα στοιχεία δείχνουν πως η αλόγιστη χρήση των φαρμάκων έχει αλλάξει την ανοσία των ανθρώπων, με αποτέλεσμα ο κόσμος να ασθενεί πιο εύκολα. 

Ο κ. Διαμαντόπουλος τονίζει πως θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στους άντρες, ώστε να κάνουν check up, και σίγουρα οι πολίτες θα πρέπει να εμβολιάζονται, να χρησιμοποιούν μάσκες σε χώρους συνωστισμού, για να αποφεύγεται η μετάδοση των ιώσεων. 
 
Το θετικό είναι πως έχουμε μείωση θετικότητας της γρίπης στην Πελοπόννησο, ενώ είχαμε 2 θανάτους την προηγούμενη εβδομάδα. Αναφορικά με τον Covid έχουμε 84 νοσηλείες, στα νοσοκομεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο μεγαλύτερος φόρτος εντοπίζεται στο νοσοκομείο της Κορίνθου, με 34 νοσηλείες. 

Παρόλα αυτά, θετικά είναι τα πράγματα στην σχολική κοινότητα, με τον Covid ωστόσο να βρίσκεται σε ανοδική τάση έως και τις αρχές Φεβρουαρίου.

Τέλος, σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών θα επανέλθει ένα νέο κύμα γρίπης, το οποίο θα κρατήσει μέχρι τις 10 έως 15 Φεβρουαρίου.