Αρχική Ν. Μεσσηνίας Μεσσήνη: εργασίες ανάπλασης του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (εικόνες)

Μεσσήνη: εργασίες ανάπλασης του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (εικόνες)

Ξεκίνησαν τις προηγούμενες ημέρες με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες ανάπλασης του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου Δήμου Μεσσήνης που θα αναβαθμίσουν το αστικό περιβάλλον και την εμπορική περιοχή της πόλης της Μεσσήνης, προσδίδοντας στο σύνολο της παρέμβασης μία ενιαία αρχιτεκτονική ταυτότητα. 

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος πραγματοποίησε σήμερα αυτοψία στις οδούς Φεσσά και Γαργαλίδου, όπου εκτελούνται εργασίες, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Σπύρο Κοντοθανάση, τον πρόεδρο της Κοινότητας Μεσσήνης Νίκο Ρούτση και υπηρεσιακούς παράγοντες. 

Σύμφωνα με τη μελέτη οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν στα παρακάτω τμήματα:

– Ανάπλαση της οδού Κούτσικα από την Εθν. Μακαρίου μέχρι την κεντρική

πλατεία.

– Παρεμβάσεις στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου στο νότιο τμήμα της κεντρικής

πλατείας, από την οδό Κουμουνδούρου μέχρι την οδό Μουλαβασίλη. Δημιουργία υπερυψωμένης διάβασης με στόχο την σύνδεση της κεντρικής πλατείας με την μικρή πλατεία, δημιουργώντας μια συνέχεια στην κίνηση των πεζών στο δημόσιο χώρο.

– Ανάπλαση του χώρου περιμετρικά του σιντριβανιού στο βόρειο τμήμα της

κεντρικής πλατείας σε συνδυασμό με τον ανασχεδιασμού του δημοτικού χώρου στάθμευσης.

– Ανάπλαση της οδού Πλάτωνος (από την Κούτσικα μέχρι την 28η Οκτωβρίου).

– Ανάπλαση της περιοχής του Παρκινγκ και του Σιντριβανιού στο βόρειο τμήμα της Κεντρικής Πλατείας. 

Με τις παρεμβάσεις διατηρείται ο υφιστάμενος κυκλοφοριακός ρόλος των οδών και ο χαρακτήρας τους, ενισχύεται η προσβασιμότητα, η βελτίωση της

περπατησιμότητας και αναβαθμίζεται η εικόνα του δημόσιου χώρου του Δήμου. Σημειώνεται επίσης ότι η οδός Κούτσικα παραμένει πρωτεύουσα αρτηρία της πόλης καθώς τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά της οδού δεν αλλάζουν και διατηρεί την αμφίδρομη κυκλοφορία της. Η οδός Πλάτωνος θα παραμείνει πεζόδρομος και θα αναβαθμιστεί.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.326.800 ευρώ και έχει ενταχθεί στη Δράση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ).