Αρχική Ν. Αχαΐας Στη φυλακή οι έξι ληστές της Πάτρας – Ανάμεσα τους και ο...

Στη φυλακή οι έξι ληστές της Πάτρας – Ανάμεσα τους και ο γιος μέλους της 17Ν

Προφυλακίστηκαν οι 6 άνδρες -αντιεξουσιαστές μέλη της επταμελούς εγκληματικής οργάνωσης που εξάρθρωσε η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για την διάπραξη ληστειών, κλοπές δικύκλων, καλλιέργεια και εμπορία κάνναβης, παρασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών.

Η μοναδική γυναίκα της ομάδας των «7» κατηγορουμένων, η 24χρονη από το Αγρίνιο, που κατηγορείται για παραβάσεις ναρκωτικών και κατοχής όπλων, μετά τη χθεσινή απολογία της, αφέθηκε ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Πρόκειται για την αδελφή ενός εκ των συλληφθέντων και φοιτήτρια στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Για ασάφειες και αοριστίες στη δικογραφία έκανε λόγο ο συνήγορος υπεράσπισης της, Χρήστος Τσιμπούκης «Σε ότι αφορά την εντολέα μου, εντόπισα πολλές ασάφειες και αοριστίες και ως προς τις μαρτυρικές καταθέσεις των αστυνομικών και σε οποιοδήποτε άλλο στοιχείο της δικογραφίας, από τις οποίες ελλείψεις ενισχύεται ο αρχικά προβληθείς αρνητικός συσχετισμός της εντολέως μου με την υπόθεση. Από την προανάκριση έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες που τις αποδίδονται», με τον Δικηγόρο Αγρινίου να προσθέτει: «Στο σπίτι του αδελφού της βρέθηκαν κάποια αντικείμενα που κατασχέθηκαν ως πειστήρια για τις πράξεις που αποδίδονται. Είναι μια δικογραφία επί της οποίας ασκήθηκαν βαρύτατες διώξεις για όλους τους κατηγορούμενους, οι οποίες επισείουν και επαπειλούμενες βαρύτατες ποινές καθείρξεως».

Στην Πάτρα και πάλι ο «Στέλιος»

Στο δικαστικό μέγαρο της Πάτρας αναμένεται να βρεθούν και σήμερα συγγενικά πρόσωπα των κατηγορουμένων. Πρόκειται για τον 27χρονο γιο του «Στέλιου» της 17 Νοέμβρη και τον 28χρονο συγκατηγορούμενο του για τη διάπραξη επτά ληστειών σε τράπεζες, σε υποκαταστήματα ΕΛΤΑ και ένα σούπερ μάρκετ που κατά πληροφορίες είναι γόνος γνωστού Καθηγητή των Αθηνών, ο 28χρονος φοιτητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών γιος εκπαιδευτικού στο Αγρίνιο (γνωστός στον αντιεξουσιαστικό χώρο), ο 25χρονος αγρινιώτης παιδί υπαλλήλων σε δημόσιο οργανισμό, 23χρονος επίσης από το Αγρίνιο και ο 26χρονος γεννηθείς στην Αθήνα με καταγωγή, από την πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας.