Αρχική Περ. Πελοποννήσου Σύσκεψη για τη Μεγαλόπολη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον αναπληρωτή...

Σύσκεψη για τη Μεγαλόπολη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ν. Παπαθανάση

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας συμμετείχε την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου σε τηλεδιάσκεψη με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση και τον δήμαρχο Μεγαλόπολης Θανάση Χριστογιαννόπουλο.

Αντικείμενο της σύσκεψης, στην οποία έλαβε μέρος επίσης και ο αντιπεριφερειάρχης Διοικητικού – Οικονομικού Χρήστος Λαμπρόπουλος -αρμόδιος και για τα θέματα της δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης της περιοχής της Μεγαλόπολης στην μεταλιγνιτική εποχή-, αποτέλεσαν οι χώροι υποδοχής των επενδύσεων στην εν λόγω περιοχή της Αρκαδίας, στο πλαίσιο του ΣΔΑΜ.

Κατά την σύσκεψη αποφασίστηκε ότι εκτός από την περιοχή των 2.000 στρεμμάτων, στην οποία θα αναπτυχθεί το επιχειρηματικό πάρκο, θα δημιουργηθεί και μία ακόμα έκτασης 400 στρεμμάτων σε χώρο που έχει επιλέξει ο Δήμος Μεγαλόπολης.

Εξ άλλου, ο υπουργός είδε με κατανόηση το αίτημα που εκφράστηκε για την παραχώρηση στην Περιφέρεια έκτασης 2.000 στρεμμάτων στο Ψαθί, προκειμένου η Περιφέρεια από κοινού με την Ενεργειακή της Κοινότητα να την αξιοποιήσει για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Η δημιουργία του πιο πάνω φωτοβολταϊκού πάρκου έχει ως στόχο, όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, την μείωση του κόστους λειτουργίας των ΓΟΕΒ και των ΤΟΕΒ αναφορικά με την δαπάνη των αντλιοστασίων τους.